2004 – Cheb: Letos vzniknou dvě větší dětská hřiště (TV Západ)

V průběhu letošního roku vzniknou v Chebu další moderní dětská hřiště. Pro jejich výstavbu byly vybrány hradní příkop vedle Hradební ulice a část školního pozemku na sídlišti Skalka.

dezinfekce

Chebská radnice už před nedávnem vybrala firmu, která bude provádět první etapu úprav zanedbaného hradního příkopu. Během krátké doby zde tak začne například výstavba osvětlení, základní sítě cest, opěrných zdí nebo lávky, která příkop přemostí.

„Na to potom, a já doufám, že to bude ještě v letošním roce, bude navazovat vybudování dvou dětských hřišť a potom řekněme jako třetí etapa, i když třeba časově to může proběhnout souběžně, se provede dokončení úprav cestní sítě a ozelenění celého prostoru,“ popsal místostarosta Chebu Pavel Vanoušek. 

Přímo v hradebním příkopu vznikne hřiště pro větší děti, které bude mít podobu jakési posilovny v přírodě. V prostoru nad příkopem se pak počítá s vybudováním hřiště pro ty nejmenší.

„V té první fázi to, co bylo zadáno teď, to už víme je to kolem tří a půl milionu korun. Ale celkově ty náklady, včetně těch dětských hřišť a toho ozelenění, budou kolem osmi až devíti milionů korun,“ spočítal místostarosta. 

Další dvě hřiště vyrostou u základní školy na sídlišti Skalka. Náklady mají v tomto případě přesáhnout částku tří milionů korun, přičemž dvou milionovým darem přispěje Nadace Duhová energie. Ze čtyř nabízených variant bylo vybráno hřiště pro předškoláky s pérovými houpadly nebo velkým pískovištěm a síťový herní systém pro větší děti.

„Jinak počítá se s tím, že v průběhu letošního roku by byla postupně ta dětská hřiště, která budou zůstávat v provozu, oplocována, aby se tam nedostávali psi a aby se ta kultura hřišť zlepšila,“ dodal Vanoušek. 

Již v loňském roce město vybudovalo za 360 tisíc korun dvě nová hřiště na sídlišti Hradčany.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy