Po téměř osmi letech se Baník doma utká se Zbrojovkou Brno

Na západ Čech přijede v sobotu vzácná návštěva, kterou bude mužstvo brněnské Zbrojovky. Moravané v loňské sezóně sestoupili z nejvyšší soutěže a v té letošní druholigové se snaží o návrat zpět mezi českou elitu. Z pátého místa ztrácí jen jeden bod na barážové příčky.

dezinfekce

Baníkovci se v historii utkali s Brnem třikrát, z toho dvakrát prohráli a jediný bod vybojovali za domácí remízu v srpnu 2011.

Vítězslav Hejret: Chceme stavět na předchozích výkonech
Na hřišti lídra z Českých Budějovic odvedli hráči Baníku v posledním 25. kole velmi dobrý výkon, který však nekorunovali ziskem bodů.

„Náš výkon byl jedním z důvodů, proč byl zápas po celý svůj průběh vyrovnaný. I když se na tento duel dívám s delším odstupem, stále panuje zklamání z toho, že minimálně bod jsme si odvézt měli,“ je přesvědčený trenér Baníku Vítězslav Hejret.

V tabulce baníkovci klesli na 10. místo se ziskem 28 bodů při skóre 24:31.

Po jihočeském Dynamu bude dalším soupeřem opět špičkový celek.

„Oba tyto týmy mají podobnou skladbu, styl hry a cíle. Po našich posledních výkonech i po tom v Českých Budějovicích pomýšlíme na tři body. Bude naším cílem doma vyhrát, ale pochopitelně jsme si vědomi, že se postavíme jednomu z nejlepších mužstev v lize,“ říká odhodlaně sokolovský trenér.

Ten už bude moct počítat s uzdraveným stoperem Danem Stropkem. Kádr pro sobotní zápas je tedy kompletní.

Brno směřuje k baráži o postup do ligy
Stejně jako většina prvoligových celků, které sestoupí do F:NL, se i Brno zpočátku potýkalo s nepříliš přesvědčivými výkony. Z prvních sedmi kol zvítězilo dvakrát, dvakrát remizovalo a připsalo si tři porážky. Poté však začal vzestup tabulkou a po podzimní části byla Zbrojovka šestá s šestibodovým mankem na barážové příčky. V jarních zápasech se však týmu podařilo ztrátu téměř dohnat a momentálně patří našemu soupeři 5. pozice se 42 body a skóre 44:28.

V jarních duelech Zbrojovka porazila Chrudim 2:1, Žižkov rozstřílela 6:0, poté prohrála v Českých Budějovicích 2:3 a dále následovaly tyto výsledky: Prostějov 1:0, Ústí nad Labem 0:0, Táborsko 2:1, Pardubice 3:1, Varnsdorf 0:2 a v posledním kole domácí vítězství nad Znojmem 2:0. V tomto utkání se Brněnští představili v této sestavě: Floder – Sukup, Jakub Šural, Kryštůfek, Eismann – Štepanovský, Bariš (65. Pachlopník), L. Krejčí, Šumbera (83. O. Vintr) – Michal Škoda, Magera (58. Růsek).

Kádr pod vedením trenéra Pavla Šustra v zimě opustilo zkušené duo Melichárek – Lutonský, naopak se někteří hráči vrátili z hostování. Debut si v minulém kole odbyl například gólman Floder. V týmu nalezneme ostřílené borce typu Pavel Eismann, Michal Škoda či Lukáš Magera, ale také mladé hráče jako Roberta Bartolomea, Ladislava Krejčího či Antonína Růska. Zmíněný Lukáš Magera je s 11 brankami nejlepším střelcem mužstva a druhým nejlepším v rámci celé F:NL. Za ním je sedmigólový Štěpanovský a šestigólový Růsek. Ani v jednom druholigovém utkání této sezóny nechyběl matador Eismann.

Ve druhé lize se oba celky potkaly třikrát. V ročníku 2011/2012 se v Sokolově hrálo nerozhodně 2:2, v odvetě pak domácí Brno vyhrálo 1:0. Tato sezóna nabídla zatím ve 12. kole bezbrankovou remízu.

Brněnskou minulost má dvojice současných sokolovských hráčů – kapitán Petr Glaser a útočník Stanislav Vávra. Jejich vzpomínky na působení ve Zbrojovce naleznete v dalším čísle Baníčku, které bude na stadionu v prodeji za 10 Kč. Kromě tohoto dvojrozhovoru se můžete těšit na další zajímavé texty z aktuálního dění v klubu.

Duel 26. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY se na sokolovském Městském stadionu odehraje v sobotu 4. května od 10:15 hodin a bude jej řídit trojice sudích Jiří Houdek – Jakub Hrabovský a Martin Leška. Přijďte baníkovce v tomto atraktivním duelu povzbudit a svými hlasivkami pomoci k třetí domácí výhře v řadě!


Zdroj: Zdroj: Bc. Petra Božeková, FK Baník Sokolov


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
03.05.2019 15:00




0 +
 

Hlavní zprávy