Ostrov: Starosta ocenil vítěze olympiády místních škol

Olympiáda ostrovských škol má v našem městě tradici již přes dvacet let. Žáci mateřských, základních i středních škol každoročně měří své síly a dovednosti ve sportovních i netradičních disciplínách a bojují o vítězné poháry. Organizačně zaštiťuje celou akci Městský dům dětí a mládeže Ostrov, příspěvková organizace.

dezinfekce

Letošní sportovní zápolení zahájili za přítomnosti starosty Josefa Železného žáci prvního i druhého stupně základních škol a nižších ročníků gymnázia již v únoru, kdy se poprvé v historii olympiády škol utkali v netradičních soutěžích na ledě. 

Pomyslnou závodní štafetu převzaly ke konci dubna střední školy. O pohár města Ostrova se v areálu MDDM utkalo 110 studentů z gymnázia a střední průmyslové školy v míčových sportech – basketbalu, volejbalu, fotbalu a nohejbalu. Vítězný pohár si odnesla SPŠ Ostrov. 

V cestě za vítězným pohárem v soutěžích O pohár městské rady a O pohár starosty města museli žáci základních škol zvládnout ještě atletické disciplíny. Na začátku května organizovala ZŠ Májová závod Minitretra. Závěr Olympiády ostrovských škol proběhl 29. května v zámeckém parku, kde se běžel štafetový závod smíšených družstev, za který jednotlivé školy získaly poslední body do celkového hodnocení.

V soutěži žáků prvního stupně O pohár městské rady zvítězila ZŠ Masarykova nad druhou ZŠ Májová a třetí ZŠ a MŠ Myslbekova. Žáci druhého stupně a nižních ročníků gymnázia bojovali O pohár starosty města. Prvenství si odnesla opět ZŠ Masarykova, druhé místo vybojovala ZŠ a MŠ Myslbekova, třetí příčku obsadila ZŠ Májová.


Zdroj: město Ostrov

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy