Ostrov: Tenisový oddíl po 15 letech existence začíná soutěžit (TV Ostrov)

Tenisový klub Ostrov se po více než patnácti letech vrací k závodnímu tenisu. Pro loňskou letní sezónu se podařilo připravit závodní tenisové družstvo v kategorii Baby tenis a přihlásit ho na mistrovská utkání družstev Českého tenisového svazu.

dezinfekce

V této kategorii jde o historicky první družstvo reprezentující naše město.

„Minulý rok v roce 2023 se nám podařilo postavit tým Baby tenisu. Je to vlastně poprvé v historii, kdy TC Ostrov hraje tuto kategorii. Děti byly velice úspěšné, podařilo se jim odehrát svá první mistrovská utkání a zároveň se zúčastnit oblastních přeborů a i celostátních turnajů. V kategorii Baby tenisu je to smíšené družstvo. Jsou zde na soupisce 4 hráči, ať už to kluci nebo dívky a jsou to děti od devíti let a mladší,“ uvedla trenérka tenisové školy Marta Schwarzkopfová. 

„Tělovýchovná jednota sdružuje osm sportovních oddílů a tenis patří mezi největší oddíly. Myslím, že bezmála sto členů má celkově tenisový oddíl a z toho cca 30 dětí, což je v dnešní době úspěch. A tady díky šikovným trenérům, které vidíte tady za námi, se právě podařilo uspořádat Baby tenis školičku a i díky finanční pomoci nejenom z Karlovarského kraje, ale zejména z města Ostrov můžeme toto provozovat a úspěšně se rozvíjíme jako tělovýchovná jednota i jako tenis. Já si myslím, že nás v současnosti netrápí nic, protože když se vám rozrůstá mládež, tak je to vždycky štěstí pro všechny. A co bychom si do budoucna přáli, je samozřejmě nová sportovní hala, která už je projektovaná a doufejme, že jednou se tady postaví a bude sloužit všem, nejenom velkým, ale i malým sportovcům,“ doplnil předseda TJ Ostrov Ladislav Martínek.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy