Mariánské Lázně: Chopinův festival rozezní koncertní sály

Mariánské Lázně již tradičně hostí Chopinův festival. Letošní ročník se kvůli pandemii koronaviru odehraje v náhradním termínu a ve zkrácené dvoudenní podobě, a to 19. a 20. srpna. 61. ročník festivalu bude patřit mladým pianistům a Západočeskému symfonickému orchestru, který připomene 210. výročí narození F. Chopina, hudebního romantika.

dezinfekce

Ve středu 19. 8. 2020 se od 18 hodin představí v prostorách Hudební síně domu Chopin mladí klavírní talenti. Své umění předvede osmiletá Kára Gibišová, která je vítězkou více než 10 hudebních soutěží a spolupracovala již se Severočeskou filharmonií a Filharmonií Hradec Králové. Svůj cit pro černobílé klaply publiku předvede i Alexandr Klement, vítěz mezinárodní klavírní soutěže Amadeus v kategorii do 11 let. A svou láskou zejména k Chopinovu dílu bude publiku předávat také jedenáctiletá Nora Lubbadová, absolutní vítězka soutěží Steinway, Prague Junior Note nebo mezinárodní soutěže Pro Bohemia v Ostravě. V průběhu koncertu zazní klavírní skladby F. Chopina, J. S. Bacha, F. Liszta, L. Janáčka a dalších světoznámých skladatelů.

Čtvrteční hudební večer bude patřit Západočeskému symfonickému orchestru Mariánské Lázně, který na program slavnostního koncertu zařadil Chopinův Koncert pro klavír a orchestr č. 1 a č. 2. Spolu s orchestrem vystoupí sólisté Marek Kozák a Lukáš Klánský, který bude také dirigovat. Koncert bude věnován 210. výročí narození F. Chopina.

Bližší informace najdete na webových stránkách festivalu.


Zdroj: Krajské listy Karlovarského kraje

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy