Region: Hotelová škola Mariánské Lázně slaví úspěch, učitel odborného výcviku zazářil na olympiádě kuchařů

Hotelová škola Mariánské Lázně zastoupená odborným učitelem Martinem Šmerdou získala na Světové olympiádě kuchařů IKA Culinary Olympics - 2024 v německém Stuttgartu bronzovou medaili v kategorii kulinářského umění.

dezinfekce

Úkolem soutěžících byla příprava pětichodového menu a dalším zadáním pak výroba dvou druhů teplých a studených fingerfoodů pro šest osob. Mezinárodní komise složená z předních gastronomických odborníků hodnotila kvalitu prezentovaných výrobků a celkovou kompozici. Právě na základě tohoto hodnocení získala Hotelová škola Mariánské Lázně bronzovou medaili. 

Podle slov ředitele školy Jiřího Chuma je umístění vynikajícím výsledkem dlouholeté odborné činnosti ve škole, která v loňském roce oslavila 95. výročí od svého založení.  Za tuto dobu vychovala více než 12 000 absolventů. Škola se od roku 2000 zúčastnila již páté kuchařské světové olympiády a získala tři bronzové medaile.

Gratulace patří celému týmu školy a zejména pak učitelům odborného výcviku za úspěch v celosvětové konkurenci, propagaci české kulinářské gastronomie a Hotelové školy v Mariánských Lázních.

Zdroj: Krajské listy

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy