Mariánské Lázně: Trolejbus řídil pod vlivem alkoholu

Policisté z obvodního oddělení Mariánské Lázně sdělili podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky sedmatřicetiletému muži z Chebska. Policistům nadýchal 1,21 promile.

dezinfekce

Ve středu 1. listopadu letošního roku sedmatřicetiletý muž v rámci svého zaměstnání řídil veřejný dopravní prostředek v Mariánských Lázních. V odpoledních hodinách jel trolejbusem v době svého volna policista z obvodního oddělení Mariánské Lázně, který si během jízdy všiml podivného chování sedmatřicetiletého muže, který jevil známky opilosti. 

Policista okamžitě vše oznámil svým kolegům z obvodního oddělení, kteří se tímto poznatkem začali zabývat. O několik málo minut později, krátce před 19. hodinou, policisté na jedné ze zastávek sedmatřicetiletého řidiče trolejbusu vyzvali, aby se podrobil orientační dechové zkoušce na přítomnost alkoholu. Ten souhlasil a následně orientační dechová zkouška na přítomnost alkoholu vyšlas pozitivním výsledkem 1,21 promile. Z tohoto důvodu mu byla zakázána další jízda. Poté se muž podrobil také lékařskému vyšetření spojeného s odběrem biologického materiálu. 

 Veřejný dopravní prostředek, který mu byl zaměstnavatelem svěřen na základě pracovní smlouvy, muž řídil pod vlivem alkoholu a ohrožoval tak život nebo zdraví cestujících, navíc mohl svým jednáním způsobit značkou škodu na majetku. Dle zprávy od zaměstnavatele měl sedmatřicetiletý muž během uvedeného dne veřejně dopravním prostředkem přepravit přes 200 cestujících. 

V případě prokázání viny hrozí muži trest odnětí svobody až na tři roky, taktéž mu hrozí peněžitý trest a zákaz činnosti. 

 nprap. Jakub Kopřiva




Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy