Loket: Muzikantská noc nabídla živou hudbu na více místech naráz (TV Západ)

Muzikantská noc je premiérová akce, kterou zažil minulý pátek Loket. Některá zdejší pohostinská zařízení se úderem deváté hodiny večerní rozezněla živou hudbou i zpěvem.

dezinfekce

„Na Muzikantskou noc jsme vzali inspiraci v partnerském městě Illertissen, kde se to každoročně už léta slaví. Je to tedy v létě. Tam se to jmenuje Rock Nacht, je to spíše rocková muzika, kde jsou hospody otevřené dlouho do noci. Muzika se tam prakticky hraje ve všech hospodách. Takže my jsme to chtěli zkusit tady u nás také. Premiérově jsme to vyzkoušeli nyní v pátek – 5. května,“ prozradil inspiraci místostarosta Lokte a hudebník Petr Zahradníček. 

Kromě restaurací a barů se do akce připojil i hrad a koncert byl také v kostele.

„My jsme nabídli jako radnice, že podpoříme každou restauraci nebo zařízení – kavárnu, kde se něco uskuteční, nějakým malým příspěvkem tak, abychom zaplatili tu muziku. Tak trošku mimo tu Muzikantskou noc proběhly vlastně i dva koncerty. V rámci programu proběhla Muzikantská noc i v kostele sv. Václava, zde byl koncert Merty a Dragouna a na hradě Šmoldas a hrál Pepa Štross. Ostatní hospody se k tomu potom připojily. Jsem docela rád, že se toho zúčastnilo, zatím tedy na Loket, komorní počet hospod, ale prakticky celé centrum,“ popsal Zahradníček. 

A protože historické jádro města je nevelké, dalo se během chvilky zcela změnit žánry. Někteří lidé také přecházeli, i když většina si vybrala a zůstala na jednu produkci.

V místním pivovaru hrálo známé melodie Duo Návraty a převážně zahraniční klientela oceňovala vítané zpestření večera, při kterém se někteří i zapojili do produkce.

Zcela odlišná nálada vládla v knihovně na radnici. Tóny loketského houslisty Víti Adamce a jeho hostů si poslechla slušná návštěva, během které museli lidé vzít zavděk i místem na stání.

Jen pár metrů odsud, v Atmosféře, zpíval a na harmoniku hrál Míra Dědek Zábranský. 

V hospodě U Karla se část osazenstva věnovala kapele Cajk a část marnému boji našich hokejistů s Kanadou.

Hospůdka u Gardnera je podle výzdoby oblíbeným místem zdejších termitích futsalistů. A představili se zde Priscila a Elvis. 

Posledním místem, které bylo možné během muzikantské noci navštívit, bylo Café Masonic. Bluesové melodie na klavír zahrál a zazpíval Petr Gardner. Své vtipné básně a písně na kytaru pak přednesl Standa Kahuda.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy