Loket: Vznikající Městská policie má začít fungovat od 1. května (TV Západ)

Město Loket připravuje vznik vlastní Městské policie. Ve spolupráci s Karlovarským krajem chce řešit především dopravní problémy v hlavní sezóně a při velkých akcích. Dva strážníci by měli začít pracovat od 1. května.

dezinfekce

„Protože zřízení a potom provoz Městské policie poměrně finančně náročný. My jsme tu žádost nechali projednat v komisi bezpečnosti, která k tomu dala kladné stanovisko. I my vnímáme pozitivní přínos, protože to doplní služby státní policie a víme, že tam, kde funguje dohromady obecní, městská a státní policie, tak ta spolupráce je vždycky na velmi vysoké úrovni. Ta druhá věc, která nás k tomu vedla, je, že Loket je významnou atraktivitou Karlovarského kraje, kde je obrovský počet návštěvníků 150 tisíc ročně. Je tam řada akcí kulturních i sportovních. Proto zejména, řekněme, ty dopravní problémy by měly být řešeny prostřednictvím Městské policie. Ta podpora je z naší strany jednorázová do technického vybavení ve výši 300 tisíc korun. Veškeré další výdaje, ať už pořizovací anebo potom ty provozní, na sobě nese město Loket. A víme, že takto bychom postupovali při každé další žádosti. Máme indikovánu žádost Kraslic, že se zabývají tou myšlenkou a budeme je připraveni stejně podpořit,“ uvedl hejtman Karlovarského kraje Petr Kulhánek. 

Zastupitelé Lokte vznik městské policie podpořili. Dlouhodobé potíže s nárazovými návštěvami a parkováním jsou tím hlavním důvodem.

„Protože nás k tomu nutí návštěvníci města. To znamená, ne že by byli nedisciplinovaní, ale co se týká parkování především, tak je to neúnosné. Nedodržují se tady základní dopravní předpisy, tsakže kvůli parkování především proto, že Loket je nejnavštěvovanějším místem Karlovarského kraje a je tady spousta akcí - Mistrovství světa v motokrosu, koncerty v amfiteátru, hrad Loket. Takže z toho důvodu, že už jsme nezvládali nápor turistů, takže proto jsme zřídili Městskou policii, která by měla fungovat od prvního května,“ potvrdil místostarosta Lokte Petr Zahradníček. 

Náklady na Městskou policii odhaduje město na zhruba dva miliony korun ročně. Strážníci budou spolupracovat s Policií ČR, která má v Lokti svou služebnu. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy