Loket: Den cyklostezky Ohře přilákal téměř 600 cyklistů (TV Západ)

Akce na podporu krajské cyklostezky Ohře se letos odehrála v malebném prostředí loketského amfiteátru v sobotu 10. června. Krásné, slunečné počasí a odpolední program třetího setkání přilákal stovky cyklistů všech věkových kategorií.

dezinfekce

„V dopoledních hodinách probíhala akce k dětskému dni – Děti baví Loket. Byl to dětský den města Lokte. My jsme na to, dalo by se říct, plynule navázali po dohodě s městem Loket, který je partnerem akce Den cyklostezky Ohře,“ přiblížil člen organizačního týmu Milan Zukal, úředník krajského úřadu z Odboru regionálního rozvoje.

Mezi další partnery akce patřily České dráhy, které vypravily řadu speciálních vlaků nebo výrobce minerálních vod, které poskytl cyklistům občerstvení.

„Partnerem akce je i sdružení Archa Loket, které dětem umožnilo dodekorovat si svůj hrneček a mít tak vlastně upomínku. Karlovarský kraj věnoval účastníkům akce tričko s logem cyklostezky Ohře a s logem Karlovarského kraje a reflexní přívěsek, který by mě sloužit k zajištění bezpečnosti. Partnerem je také BESIP, který se přidal v loňském roce. Dále zde probíhá zkouška zručnosti malých cyklistů,“ uvedl Zukal.

Třetí ročník se setkal s dosud největším zájmem.

„V tom prvním ročníku, kdy jsme to dělali ve Svatošských skalách, tak jsme měli nějakých třistapadesát účastníků. V loňském roce už to bylo o téměř stopadesát účastníků více, blížili jsme se někam k pětistům účastníků. V letošním roce bylo zaregistrováno téměř šestset účastníků této akce,“ spočítal Zukal.

Rozvoj krajské cyklostezky Ohře pokračuje. V současné době se cyklisté mezi Chebem a Karlovými Vary až na pár výjimek při přejezdech nepotkají se silniční dopravou. Další úseky jsou v různých fázích rozpracování.

„Úsek z Chebu na státní hranici je připraven k realizaci. Proběhlo územní a stavební řízení. Nyní se čeká na vhodné financování, aby mohl být úsek dostavěn až do Pomezí, kde ve spolupráci s německými partnery se připravuje projekt až k prameni řeky Ohře. Podobná projektová příprava probíhá i na úseku z Karlových Varů směrem k Ústeckému kraji. Máme připravené stavební povolení - úsek Dalovice-Šemnice. Opět čekáme na nějaké finanční zdroje, abychom mohli tento úsek zrealizovat,“ dodal Zukal.

Část páteřní cyklostezky na hranici s Ústeckým krajem je zatím jen vyznačena a vede po místních nebo méně frekventovaných komunikacích. Obce ležící na trase cyklostezky připravují projektové dokumentace. Po dokončení by měla měřit celá cyklostezka Ohře 102 kilometrů.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy