Chodov: Na investice má letos město 58 milionů

S investicemi ve výši více než 58 milionů korun počítá pro letošní rok chodovský rozpočet. Jeho celkový objem dosahuje částky 246, 4 milionu korun.

dezinfekce

Město už od počátku roku připravuje řadu akcí. Obyvatelé se mohou mimo jiné těšit na další zvelebení okolí oblíbené Bílé vody. Kromě tradiční údržby nechá radnice postavit dvě převlékárny z dřevěných trámů, aby zůstal zachován přírodní ráz prostředí.

S Bílou vodou souvisí i další investice, a tou je vybudování asfaltového pumptracku v těsné blízkosti přírodního koupaliště. Jedná se o tvarované sportoviště s vlnami určené pro skateboard, inline brusle, koloběžky a kola.

Chodov se bude rovněž podílet na revitalizaci lesoparku v Lesní ulici. Podstatná část na jeho úpravu jde ze státní dotace, nicméně město uhradí nadzemní části veřejného osvětlení, mola u rybníku, altánky, přírodní posilovny a mobiliář.

Peníze má radnice připravené také na nová kolumbária na městském hřbitově. Část těch stávajících je totiž už v havarijním stavu.

Letos začne rekonstrukce stálé služebny městské police. Práce jsou rozděleny do několika etap a skončit mají v roce 2020. Rozpočet rovněž počítá s nákupem nového moderního vozu pro hasiče, který nahradí dosluhující cisternu.

Další miliony a statisíce korun půjdou na nové fasády u dvou základních škol, zateplení radnice, nové chodníky ve Vintířovské a Poděbradově ulici, oplocení hřiště U Porcelánky, projektovou dokumentaci pro úpravu bývalé školy na základní uměleckou školu, projektové dokumentace pro dopravní řešení v několika ulicích a studie na parkovací místa.

V běžném rozpočtu je pak například zhruba 16 milionů korun na údržbu, revizi a opravu mostů, komunikací a chodníků.


Zdroj: město Chodov


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy