Karlovy Vary: Úřednickým činem roku 2023 se staly Císařské lázně, ocenění převzala vedoucí odboru řízení projektů

Ministerstvo vnitra České republiky vyhlásilo výsledky 1. ročníku projektu Úřednický čin roku 2023. V Zrcadlové kapli v Klementinu převzala ocenění vedoucí odboru řízení projektů Krajského úřadu Karlovarského kraje Květa Hryszová, která měla spolu se svým týmem na starosti projekt Revitalizace Císařských lázní v Karlových Varech. A právě tato zdařilá revitalizace, jež v červnu minulého roku opět otevřela návštěvníkům brány památky v samém srdci Karlových Varů, zaujala také porotu.

dezinfekce

„Císařské lázně jsou národní kulturní památkou a perlou Karlových Varů i celého kraje. O jejich jedinečnosti svědčí neutuchající zájem veřejnosti o prohlídky a akce, které se v prostorech Císařských lázní konají. Za touto nádherou je však třeba vidět obrovské množství práce, které koordinoval a řídil náš odbor řízení projektů. Jednalo se o velmi náročnou rekonstrukci, která vyžadovala specifické, precizní a odborné práce. Jsem velmi pyšný, že se nám společnými silami podařilo vdechnout Císařským lázním život. Ocenění paní Květy Hryszové je zcela oprávněné a já jí i všem členům týmu ještě jednou gratuluji,“ uvedl hejtman Karlovarského kraje Petr Kulhánek.

Úřednický čin roku oceňuje výjimečné skutky lidí, kteří pracují pro český stát a samosprávy. Sbírá úspěšné příklady projektů, jež zlepšily práci úřadů či přímo kvalitu života v Česku. Oslavuje ty, kdo dokáží i navzdory překážkám a nesnázím prosadit ve veřejném sektoru nové myšlenky, týmovou spolupráci a lepší veřejné služby pro všechny.

„Musím zcela otevřeně přiznat, že nebylo vůbec jednoduché vybrat a nominovat jen některé z projektů, které mají jednotlivé odbory krajského úřadu na starosti. Nicméně revitalizace Císařských lázní byla svým rozměrem skutečně obrovským projektem, kterým jsme na úřadě žili několik let a velmi se těšili na finální podobu, jež nám při slavnostním otevření vyrazila dech. Jsem vděčná za to, že Ministerstvo vnitra tímto způsobem upozorňuje na skvělé činy lidí pracujících pro stát a samosprávy. K vybraným projektům a aktivitám tak přiřazuje konkrétní osoby, které po většinu času stojí za velkými skutky zcela anonymně. Gratuluji oceněné kolegyni Květě Hryszové a jejímu týmu,  Císařské lázně se i díky jejich práci a nasazení po  mnoha letech  vrátily na výsluní, kam rozhodně patří,“ doplnila ředitelka Krajského úřadu Karlovarského kraje

V porotě zasedli nejvyšší státní tajemník Jindřich Fryč, vedoucí oddělené sociálních inovací na Ministerstvu práce a sociálních věcí Markéta Pěchoučková, ředitel Krajského úřadu Středočeského kraje Jan Louška, spoluzakladatelka Česko.Digital a platformy Byro Eva Pavlíková, kosmický inženýr a popularizátor vědy Jan Lukačevič, pedagog a výzkumník katedry veřejné a sociální politiky Fakulty sociálních věd Univerzity Karlovy Petr Witz, náměstek ministra vnitra Lukáš Hendrych, podnikatel, investor a technologický nadšenec, zakladatel společnosti Etnetera Martin Holečko a ředitel sekce pro veřejnou správu Ministerstva vnitra Jiří Koubek.

Do prvního ročníku projektu bylo nominováno celkem 130 mimořádných počinů v šesti kategoriích. Do finále jich bylo vybráno 20. Projekt Revitalizace Císařských lázní Karlovy Vary byl oceněn v rámci kategorie Skvělá spolupráce, a to právě za mimořádnou spolupráci mezi celou řadou institucí a profesí, které se na přípravě a průběhu revitalizace podílely. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy