Boží Dar: První závod Lyžuj lesy přilákal 180 dětí

Projekt Lyžuj lesy má za sebou úspěšný start. Prvního obratnostního závodu pro děti se v úterý na Božím Daru zúčastnilo téměř 180 žáků z více než dvaceti základních škol. Navzdory hustému sněžení a složitým podmínkám si mladí závodníci den na běžkách náramně užili.

dezinfekce

Do prvního dílu seriálu běžeckých závodů Lyžuj lesy se zapojilo 24 základních škol a víceletých gymnázií z celého Karlovarského kraje. Do areálu Jahodová louka už od časného rána autobusy přivážely žáky například z Karlových Varů, Abertam, Ostrova, Nejdku, Dalovic, Perninku či Sokolova. Na startu se sešlo téměř 180 dětí, které byly rozděleny do různých kategorií podle ročníků.

Mladí závodníci měli v zázemí, které připravil pořádající klub LK Slovan Karlovy Vary, možnost zdarma si vypůjčit lyžařské vybavení, následovalo rozcvičení a rozehřátí pod vedením legendárního trenéra Jana Nováka, jenž také připravil tratě zvlášť pro úplné běžkařské začátečníky a zvlášť pro již registrované mladé závodníky.

Na trati děti sice vzhledem k vytrvalému sněžení a velkému množství nového sněhu čekaly složité podmínky, už před startem ale převládala všudypřítomná radost a očekávání. V samotném závodu se pak všichni účastníci museli popasovat hned s několika disciplínami, například s houpačkou, slalomem, otočkou, házením míčkem či podlézáním.

„Honza Novák připravil netradiční tratě, jak to on umí. Máme na tento formát obratnostního závodu jen samé pozitivní ohlasy, dětem se to líbilo, věřím, že si to patřičně užili,“ řekl trenér a pořadatel Miroslav Petrásek.

„S jednotlivými disciplínami se závodníci popasovali dobře. Nejednalo se úplně o nábor, chtěli jsme spíš dětem ukázat, jak lze strávit volný čas na lyžích. V budoucnu bychom se ale při hledání nových talentů chtěli zaměřit na kategorii od první do páté třídy základní školy. Věřím, že tento projekt bude pokračovat a třeba už příští rok si trenéři můžou nějakého šikovného sportovce vyhlídnout, nebo se to může zalíbit rodičům, kteří pak své dítě na běžecké lyžování přivedou,“ dodal.    

Po dojetí do cíle dostal každý závodník občerstvení a následovalo vyhlášení vítězů jednotlivých kategorií. Hodnotné ceny předával patron závodu Lukáš Bauer společně s krajským ředitelem státního podniku Lesy ČR Miroslavem Roznerem a vedoucím odboru marketingu a komunikace Lesy ČR Ondřejem Kopeckým. Závodní den pak uzavřela společná vyjížďka většiny zúčastněných z areálu až na Boží Dar zpět k připraveným autobusům.   

Pilotní ročník projektu Lyžuj lesy má na programu ještě další tři závody. 6. února se pojede ve Vimperku, následovat bude přeložený závod v Jablonci nad Nisou 13. února a 21. února přivítá obratnostní závod pro žáky základních škol Nové Město na Moravě.  

Výsledky závodů na Božím Daru naleznete zde.

O projektu Lyžuj lesy jsme vás informovali zde.

Zdroj: Tomáš Haisl, Manažer komunikace Svaz lyžařů ČR

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy