Aš: Za projektovou dokumentaci k rekonstrukci tří ulic město zaplatí přes 500 tisíc

Informace ze schůze Rady města Aše, konané dne 29. října 2018.

dezinfekce

Na programu poslední schůze Rady města ve složení, vzešlém z komunálních voleb v roce 2014, bylo dohromady 32 bodů. V úvodu schůze, kterou většinou obstarává kontrola plnění dřívějších usnesení, radní vzali na vědomí splnění usnesení z 1. 10. 2018, kterým bylo vyhlášeno výběrové řízení na provozovatele kavárny v Kulturním centru LaRitma. Radní schválili nového nájemce a provozovatele, se kterým bude podepsána smlouva na období dvou let.

Návrh na označení nové ulice. To byl další bod k projednání. Rada města doporučila zastupitelstvu města ke schválení návrh názvu ulice V Zahradách. Nově vzniklá lokalita pro sedm nových rodinných domů se nachází za křižovatkou ulic Okružní a Slovanská.

Rada města Aše schválila změny, týkající se revitalizace sídliště Mikulášská, Příbramská (změny se týkají dokončení opěrné zdi a stavby parkoviště v Příbramské ulici) a neschválila žádost zhotovitele o prodloužení termínu dokončení díla o 21 dní. Termínem dokončení stavby dle smlouvy o dílo je tedy stále 31. 10. 2018.

Rada města schválila výsledek výběrového řízení zhotovitele projektové dokumentace k rekonstrukci komunikací v ulicích Kozinova, Všehrdova a Ježkova a pověřila starostu k podpisu smlouvy s vítězem VŘ, Ing. Pavlem Adamcem. Nabídková cena vítězného uchazeče činila 525 tisíc korun za PD a 35 tisíc korun za autorský dozor. Rekonstrukce uvedených ulic se chystá zejména kvůli tomu, že povrch komunikací je z betonových panelů, v místě nejsou ani chodníky.

Rada doporučila zastupitelstvu města schválit nová pravidla pro ocenění Osobností města Aše pro rok 2019. Nová pravidla mají do rozhodování o oceněných více zapojit veřejnost prostřednictvím několika míst, kde bude možné hlasovat osobně, k dispozici bude také možnost elektronického hlasování na webových stránkách města. Anketa k Osobnostem města Aše bude spuštěna k 1. dubnu 2019.

Rada města Aše schválila termíny pro oddávání v roce 2019. Celkem bylo schváleno 23 pátečních a sobotních termínů. Seznam bude uveřejněn na webových stránkách města.

Rada města Aše neschválila žádosti na tři vyhrazená parkovací místa (dvě v ulici Okružní a jedno v ulici Majakovského). Rada města rozhodla dle příslušné směrnice, která určuje podmínky, za kterých se tyto žádosti posuzují.


Zdroj: město Aš


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy