Aš: První letošní investice města jsou ve výši 30 milionů

Rekonstrukce komunikace a chodníků v ulici Petra Bezruče a stavba parkoviště u domu s pečovatelskou službou v ulici Dlouhé. To je jedna z významných letošních investičních akcí, která nyní dospěla do stádia potvrzení vítěze výběrového řízení.

dezinfekce

Tím je společnost ALGON Praha, která nabídla v aukčním kole nejnižší cenu ze všech uchazečů (24,9 miliónu korun, s DPH 30 miliónů korun). Rada města na pondělní schůzi výsledek výběrového řízení schválila a po schválení rozpočtového opatření pověřila starostu města podpisem smlouvy o dílo.

Parkoviště u domu s pečovatelskou službou je projektováno pro šest parkovacích stání, z toho jedno stání bude pro vozidla přepravující tělesně postižené. Stavba parkoviště bude znamenat rozšíření stávající příjezdové cesty k domu s pečovatelskou službou, stavbu nové opěrné zdi, vydláždění plochy pro nádoby na odpad, výměnu stávajících laviček za nové, atd.

Podrobná studie stavby u domu s pečovatelskou službou je na webových stránkách města zde.

V ulici Petra Bezruče se bude jednat o celkovou rekonstrukci celé skladby komunikace a chodníků, s asfaltovým povrchem na vozovce a dlažbou na chodnících. Součástí zadání bude také oprava parkoviště a komunikace v Tylově ulici, kde má přibýt několik dalších parkovacích míst.

Součástí této investiční akce je mj. také stavba opěrné zdi v ulici Petra Bezruče u nově vzniklých kolmých stání, přeložka kanalizace a teplovodního potrubí, nové veřejné osvětlení a sadové úpravy.

Dle zadávacího řízení se zahájení stavby předpokládá k 11. březnu 2019, nejzazším termínem ukončení stavby je 30. září 2019.


Zdroj: město Aš


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy