Znuděný mladík se bavil voláním na tísňovou linku

Tento případ zveřejňujeme i přesto, že událost není z našeho kraje. Krásnobřezenským policistům se podařilo vypátrat 20letého mladíka, který se bavil tím, že v průběhu 14 dnů několikrát volal na tísňovou linku, že z okna panelového domu v ulici Neštěmická vychází dým.

dezinfekce

Policistům při výslechu uvedl, že se nudil. Tudíž z nudy, vždy ve večerních hodinách zalarmoval všechny složky IZS a pak sledoval, jak na uvedeném místě hledají vycházející kouř z okna panelového domu.

Mladík se ovšem přepočítal a vůbec nepřemýšlel nad možnými následky. Policistům se jej podařilo vypátrat a v současné době čelí podezření z trestného činu šíření poplašné zprávy.

Bohužel je zarážející, že i přesto, že v médiích se neustále hovoří, jak tyto složky jsou v současné době důležité a vytížené, tak se najde někdo, kdo se doma nudí a vymyslí si takovouto zábavu. Třeba mu a podobným nudícím se lidem bude výstrahou, že za doby nouzového stavu se na tato a obdobná jednání hledí s vyšším postihem trestu odnětí svobody od 2 do 8 let.


por. Veronika Hyšplerová
mluvčí policie Ústeckého kraje

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
st 22.04.2020 13:00




0 +
 

Hlavní zprávy