Žlutice: Střední lesnická škola uspěla v trubačské soutěži

V obrovské mezinárodní konkurenci středoškolských i vysokoškolských studentů obsadila osmnáctičlenná skupina žlutických žáků skvělá místa.

dezinfekce

Další ročník akademické soutěže v mysliveckém troubení a vábení jelenů se na konci března uskutečnil v Kostelci nad Černými Lesy. V obrovské mezinárodní konkurenci středoškolských i vysokoškolských studentů obsadila osmnáctičlenná skupina žlutických žáků skvělá místa. 

Do prostor zámku v Kostelci nad Černými Lesy, který patří České zemědělské univerzitě v Praze, vyrazilo ze Střední lesnické školy dvanáct členů trubačského souboru, tři trubači sólisté a devět vábičů – jelenářů. Soutěže souborů se účastnilo několik uskupení obou českých a také slovenské lesnické fakulty, a v jejich konkurenci si žáci vyhráli čtrnácté místo.

Mezi vábiči se nejmladší studenti Kamil Václavík a Honza Petr umístili na druhé a třetí příčce v kategorii začátečníků. Ve skupině pokročilých přeskočil Jakuba Šilhánka, který se dlouho udržel ve vedení, Miloš Fajfr. Ten nakonec obsadil druhé místo, hned za několikanásobným vítězem soutěže Markem Peikerem.


Zdroj: Krajské listy Karlovarského kraje

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy