Žlutice: Lesnická škola bude mít nové dílny za 12 milionů

Ve Střední lesnické škole ve Žluticích na Karlovarsku pokračuje přestavba bývalé kotelny a stodoly na dílny. Stavební práce by měly být dokončeny příští rok v dubnu. Nové dílny, garáž a vybavení vyjdou na 12 milionů korun. Objekt bývalé kotelny bude po dokončení sloužit jako dílna pro traktory včetně skladu pohonných hmot. Ve stodole pak bude učebna a zázemí pro výuku dílen.

dezinfekce

"Výuka se tím přemístí do areálu školy tak, aby byla v jednom celku,“ informoval krajský radní pro školství Jaroslav Bradáč.

Do dílen kraj pořídí nové vybavení přibližně za tři miliony korun. Nakoupí nové stoly, osvětlení, přístroje či nářadí. Nové dílny, které budou sloužit například žákům v oboru lesní mechanizátor, budou určeny přibližně pro 50 žáků.

Karlovarský kraj, který je zřizovatelem školy, dal opravit internát a rozvody topení a vody. Před třemi lety si škola pořídila lesnický traktor za 3,4 milionu korun. Třemi miliony korun přispěl škole kraj a zbytek škola zaplatila ze svých zdrojů.

Školu v budoucnu čeká i další modernizace, opraví se fasáda a podlahy. Dále je v plánu postavit v areálu nový skleník, záhony a zavlažovací systémy pro výuku v oboru zahradník a vybudovat trenažér pro budoucí lesníky.


Zdroj: fb Karlovarského kraje

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
po 31.08.2020 17:30




0 +
 

Hlavní zprávy