Zítra začíná výstava Karlovy Vary ve filmu

V pátek 2. července zahajuje Muzeum Karlovy Vary výstavu "Karlovy Vary ve filmu." Výstava, kterou muzeum připravilo ve spolupráci se společností Barrandov Studio a.s., je předzvěstí a posléze doprovodnou akcí letošního, termínově posunutého mezinárodního filmového festivalu. Lázeňské město patří mezi vyhledávané lokality k natáčení filmů z celé Evropy.

dezinfekce

Natočeny zde byly desítky snímků. Cílem výstavy není zmapovat podrobně všechny filmové či televizní projekty, které ve městě a okolí alespoň zčásti vznikly, z více než sto dvaceti titulů byla vybrána přibližně dvacítka těch nejznámějších.

Pracovníci barrandovského Fundusu dohledali k jednotlivým filmům či seriálům dochované kostýmy, rekvizity, dokumenty z natáčení a podobně. Kostýmní a rekvizitní sklady a depozitáře uchovávají na Barrandově nepřeberné množství exponátů. Svůj bohatý příběh má každý jeden dochovaný exponát a většina z nich se dodnes aktivně využívá při natáčení nových projektů. Výstava z této mozaiky vytváří pomyslnou časovou osu, která návštěvníkům nabízí přehled základních informací o prezentovaném filmu nebo televizním projektu. Expozici doplní fotografie jednotlivých lokací a objektů.

Vernisáž začíná v 17.00 hodin.



Zdroj: Lev Havlíček

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 01.07.2021 11:00




0 +
 

Hlavní zprávy