Zástupci kraje a měst si prohlédli vznikající areál BMW na Sokolovsku

Na Podkrušnohorské výsypce je v plném proudu stavba testovacího centra BMW Group. Na 600 hektarech roste areál, kde budou probíhat testy autonomních vozů a asistenčních systémů na různých typech silnic. První fáze stavby skončí v červnu 2023.

dezinfekce

Aktuální stav stavebních prací si prohlédli zástupci Karlovarského kraje v čele s hejtmanem Petrem Kulhánkem a náměstkem hejtmana Janem Burešem, představitelé okolních měst a obcí.

„Je to obrovské území, unikátní areál světové automobilky, který bude ve své první fázi dokončen za dva roky. Ale už v této chvíli se připravuje další fáze, velký dálniční okruh. Zkušební centrum nabídne všechny myslitelné módy dopravy, od situací v provozu na dálnici, krajské silnici, v městském provozu. V reálném čase tady budou umístěny nejmodernější technologie, a to nejen v rámci naší republiky, ale na evropské úrovni,“ popsal hejtman Petr Kulhánek.

Součástí areálu je ale také takzvaná „tabu zóna“ se zachovaným společenstvem rostlin, kde žijí obojživelníci a další živočichové. Ti mohou migrovat speciálním tunelem, který byl vybudován právě kvůli jejich ochraně.


Zdroj: Krajské listy Karlovarského kraje

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy