Zahájení lázeňské sezony v Karlovarském kraji

Zahájení lázeňské sezony patří k nejvýznamnějším akcím a okamžikům každého lázeňského města. Lázně žehnají blahodárným pramenům a světí léčivou vodu, aby i nadále přinášela zdraví mnoha tisícům lidí, kteří za jejími účinky každoročně přijíždějí.

dezinfekce

Karlovy Vary
5. – 7. května 2017

Zahájení lázeňské sezony je oblíbenou akcí, která každoročně v květnu oficiálně startuje lázeňskou sezonu v Karlových Varech. Součástí oslav je průvod městem v čele se zakladatelem města, králem Karlem IV. na koni, svěcení minerálních pramenů, řemeslný jarmark, různé koncerty a další kulturní vystoupení i společenské akce. 

Akce spojené se zahájením lázeňské sezony probíhají na mnoha místech Karlových Varů, např.: třída T. G. M., prostranství před hlavní poštou a hotelem Thermal, Mlýnská kolonáda, park Malé Versailles, GH Pupp apod.

Vstupné: zdarma

Bližší informace získáte na www.karlovyvary.cz

Mariánské Lázně
12. – 14. května 2017

Město Mariánské Lázně chystá otevření lázeňské sezóny již tradičně na druhý květnový víkend. Víkend bude plný příjemné atmosféry a bohatého programu.

Hlavním dějištěm akce se stane mariánskolázeňská kolonáda a její blízké okolí. Hlavní částí oslav bude mše svatá a slavnostní akt - žehnání pramenům. V rámci slavnostního aktu bude odhalena busta Petra Hapky, autora první skladby mariánskolázeňské fontány.

Organizátoři připravují opět bohatý program i tradiční jarmark. Programová nabídka pamatuje také na děti a chybět nebude ani ohňostroj či historické osobnosti. Již nyní se můžeme těšit na Vladimíra Hrona, kapelu Sto zvířat, The Backwards Beatles Revival, kapelu Jelen a mnoho dalších účinkujících.

Vstupné: zdarma

Bližší informace získáte na www.marianskelazne.cz

Františkovy Lázně
20. května 2017

Oficiální zahájení lázeňské sezony ve Františkových Lázních se koná pravidelně každý třetí květnový víkend. Tradiční jednodenní městské slavnosti zahrnují svěcení pramenů, koncert dechového orchestru, vystoupení mažoretek, šermířů a několika hudebních skupin. Nechybí ani slavnostní průvod městem.

Letošní zahájení lázeňské sezony s podtitulkem "Co kdyby Goethe potkal Strausse" se ponese v duchu těchto let. Hlavní postavou bude Johan Strauss, který také bude hlavním průvodcem a moderátorem programu - moderuje Jindřich Skopec. Po celou dobu bude probíhat bohatý kulturní program v hudebním altánu u Františkova pramene zakončený ohňostrojem. Nezapomněli jsme ani na doprovodný program pro děti a na celodenní trh.

Vstupné: zdarma

Bližší informace získáte na www.frantiskovy-lazne.cz

Jáchymov
27. května 2017

Jedna z nejvýznamnějších akcí města se koná pravidelně koncem měsíce května. V letošním roce tomu bude 27. květen.

Slavnostní otevírání lázeňské sezóny v Jáchymově již nehraje roli jako v minulosti, kdy se lázně probouzely ze zimního spánku a po měsících vítaly nové pacienty. V jáchymovských lázních léčí pacienty po celý rok a volné kapacity v zimě využívají lyžaři, kteří zde nacházejí takřka ideální zázemí pro své sportovní aktivity.

Letošní rok je mimořádný tím, že uplynulo 150 let od narození madam Curie, jejíž výzkumy a objevy jsou dodnes pro radonové lázně klíčové. A proto je letošní akce pojmuta jako oslava jejích narozenin. Úmyslně město Jáchymov neuvádí nedožitých, protože její životní odkaz tak významně přesahuje její život, že svým způsobem lidé mohou mít pocit, že madam Curie je tu s námi dodnes.

Vstupné: zdarma

Bližší informace získáte na www.laznejachymov.cz

Lázně Kynžvart
27. května 2017

Lázně Kynžvart nemohou konkurovat velkým lázní. Nejsou zde přepychové domy a kolonády. Návštěvnící si však především cení zdejšího klidu, krásné přírody a blahodárného ozdravného klima. A rok co rok se sem rádi vracejí.

Lázeňskou sezonu Kynžvart zahájí poslední květnovou sobotu. Nebude chybě slavnostní průvod, svěcení pramene a mnoho dalšího. 


Zdroj: Živý kraj

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy