Začíná cyklistická sezóna. ČD otevírají v Karlovarském kraji půjčovny a nabídnou cyklovlaky

Začátek turistické sezóny je v Karlovarském kraji už devátým rokem spojený s otevřením půjčoven kol Českých drah. Půjčovny ČD budou otevřené od 30. března až do 31. října ve stanicích Karlovy Vary, Karlovy Vary dolní nádraží, Cheb, Mariánské Lázně, Františkovy Lázně, Aš a Sokolov a po předchozí domluvě je možné kola vypůjčit nebo vrátit také ve stanici Nejdek.

dezinfekce

Po celé republice bude letos možné vypůjčit si kola v celkem 85 půjčovnách, z toho 66 půjčoven bude možné využít bez nutnosti rezervace a dalších 19 po předchozí objednávce. Loni České dráhy vypůjčily po celé republice celkem 10 513 kol. Nejvíce kol si zákazníci půjčili v Jihočeském kraji (2 308 výpůjček), v Praze a okolí (2 076 výpůjček), Jihomoravském kraji (1 096 výpůjček) a Olomouckém kraji (1 091 výpůjček). V Karlovarském kraji si kola zapůjčilo celkem 808 zákazníků, nejvíce na karlovarském dolním nádraží (423 výpůjček), v Chebu (137 výpůjček) a Mariánských Lázních (117 výpůjček). Půjčovny budou i letos dostupné ve všech krajích ČR.

ČD Bike v Karlovarském kraji
Cyklopůjčovny ČD v Karlovarském kraji provozují České dráhy od roku 2011 za podpory Karlovarského kraje. K dispozici jsou trekingová nebo horská kola v dámské i pánské verzi, dětské bicykly a elektrokola. V půjčovnách ve stanicích Cheb, Františkovy Lázně a Karlovy Vary dolní nádraží a Mariánské Lázně jsou v nabídce i koloběžky. Výhodná je i cena výpůjčného. Poskytují se slevy pro držitele In Karty ČD a jízdenek EgroNet. 

Největší výhodou ale je, že cestující můžou vrátit kolo i v jiné stanici, než si ho půjčili. Na vybraných tratích lze přepravovat vypůjčené kolo zdarma, cyklovýlet je možné kombinovat s pěší turistikou a využít bezplatné úschovy v určených stanicích. Zájemcům nabízí dopravce kvalitní kola s předpisovou výbavou a pravidelným servisem. Při zapůjčení kola je nezbytné podepsat nájemní smlouvu, předložit osobní doklad (občanský, řidičský průkaz nebo cestovní pas), zaplatit půjčovné a složit vratnou kauci. 

Zákazníci Českých drah, kteří jsou zaregistrovaní do věrnostního programu ČD Body, si můžou vyzvednout za 50 bodů voucher k bezplatnému jednodennímu zapůjčení jízdního kola.

Tratě s bezplatnou přepravou:
    • trať 140 v úseku Cheb – Klášterec nad Ohří,
    • trať 141 v úseku Karlovy Vary – Merklín,
    • trať 142 v úseku Karlovy Vary dol.n. – Potůčky,
    • trať 144 v úseku Loket předměstí – Nová Role,
    • trať 146 v úseku Cheb – Luby u Chebu,
    • trať 147 v úseku Cheb – Františkovy Lázně – Plesná,
    • trať 148 v úseku Cheb – Hranice v Čechách,
    • trať 170 v úseku Cheb – Planá u Mariánských Lázní,
    • trať 179 v úseku Cheb – Pomezí nad Ohří,
    • trať 130 v úseku Klášterec nad Ohří – Kadaň-Prunéřov,
    • trať 132 v úseku Kadaň-Prunéřov – Kadaň předměstí.

Vlak Cyklo Ohře
Od 16. června do 29. září budou České dráhy vypravovat vlaky Cyklo Ohře: Sp1671 s odjezdem z Chebu v 8:55 a příjezdem do stanice Karlovy Vary v 9:45 a Sp 1670 z Karlových Varů v 10:00 a příjezdem do stanice Cheb v 10:50. Vlaky budou zastavovat ve stanicích a zastávkách v blízkosti Cyklostezky Ohře. Více zde.

Veškeré informace o půjčovnách i přepravě kol ve vlacích ČD jsou k dispozici na stránkách zde


Zdroj: Ing. Gabriela Novotná, tisková mluvčí ČD 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
st 27.03.2019 11:59




0 +
 

Hlavní zprávy