Žáci SLŠ Žlutice bodovali v evropské soutěži YPEF 2019

V konku?renci řady zemí zazářili v evropském finále lesnické soutěže YPEF (Young People In European Forests) studenti Střední lesnické školy Žlutice. Letošní ročník soutěže měl podtitul "Voda a les" a čeští soutěžící v něm získali skvělé třetí místo.

dezinfekce

S Čechy se v soutěži utkaly týmy Polska, Maďarska, Rumunska, Ukrajiny, Estonska a Litvy. První den akce hodnotili členové mezinárodní komise YPEF prezentace jednotlivých družstev. Do hodnocení výsledků se také započítával písemný test složený z otázek podle učebních textů přímo určených pro evropské finále. Následovaly dobrovolné prezentace národních týmů, jež představily lesnictví a kulturu jednotlivých zemí. 

Druhý den byli účastníci rozlosováni do mezinárodních týmů a soutěžili v různých praktických dovednostech, jako bylo měření výšky stromu či odhad jeho stáří. Poté následovalo dlouho očekávané vyhlášení výsledků a závěrečný ceremoniál.

„Český tým obsadil skvělé třetí místo v národních týmech a Jiří Moucha ze žlutické školy zvítězil v mezinárodní části. Jeho úspěch umocnil třetím místem v mezinárodních týmech Marek Bartůněk. Vítězům gratulujeme, děkujeme za skvělou reprezentaci školy a Karlovarského kraje a děkujeme žákům SLŠ Žlutice za pomoc při organizaci této prestižní mezinárodní soutěže,“ uvedla ředitelka školy Radka Stolariková.

Střední lesnická škola Žlutice se evropského finále soutěže YPEF účastnila i jako jeden ze spoluorganizátorů. 


Zdroj: Krajské listy Karlovarského kraje

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
st 02.10.2019 16:00




0 +
 

Hlavní zprávy