Vzdělávací projekt Implementace Krajského akčního plánu 2 v Karlovarském kraji

Karlovarský kraj realizuje vzdělávací projekt s názvem Implementace Krajského akčního plánu 2 v Karlovarském kraji. Celkový rozpočet projektu je téměř 100 milionů korun. Ukončen bude v srpnu roku 2023.

dezinfekce

Společně s Karlovarským krajem se na projektu budou podílet střední školy, Krajská hospodářská komora Karlovarského kraje a Západočeská univerzita v Plzni. Tyto subjekty připraví vlastní aktivity.

„V rámci projektu bude možné zakoupit také investiční majetek. Školy si tak budou moci do svých odborných učeben pořídit například CNC stroj, rozřezávací pilu, fotometr, laboratorní skener, víceúčelové obráběcí centrum, MPS systémy, hydraulické profilové nůžky a další potřebné vybavení,“ uvedl radní pro oblast školství Jaroslav Bradáč.  

Karlovarský kraj bude zajišťovat aktivity na podporu polytechniky, kariérového poradenství, rozvoje čtenářské a matematické gramotnosti a rovných příležitostí. Zaměří se také na prevenci v oblasti předčasného ukončování vzdělávání. Učitelé se budou moci účastnit letních škol, teambuildingových aktivit, tréninků paměti a dalších. Karlovarský kraj bude zajišťovat také administrativu prostřednictvím projektové kanceláře na odboru školství, mládeže a tělovýchovy.  

Více informací o projektu Implementace Krajského akčního plánu 2 v Karlovarském kraji je možné dohledat na webových stránkách krajského úřadu nebo na Facebooku pod názvem projektu.

Zdroj: Krajské listy Karlovarského kraje

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy