Vytvořte si ložnici snů díky kvalitní posteli

Ložnice je nejintimnější místností v domácnosti. Už jen pomyšlení na ni by v nás mělo vzbuzovat chuť zalézt si do teplých peřin a nechat se pozvolně unášet do říše snů. Hlavní dominantou ložnice je tedy samozřejmě postel. Náš dnešní článek jsme se proto rozhodli věnovat právě postelím a jejich výběru.

dezinfekce

Postel 120x200 – jednolůžko pro milovníky prostoru

Při výběru postele je samozřejmě třeba se jako první věnovat jejím rozměrům. Ty by měly nejen odpovídat velikosti vaší ložnice, ale rovněž by měly vyhovovat vašemu stylu spaní. Jste-li klidným spáčem, který jak si lehne, tak se probudí, vystačíte si klidně i s užší postelí, jako je například 90x200, avšak pokud máte rádi u spaní dostatek prostoru, bude pro vás ideální postel 120x200.

Na takto prostorné posteli se také poměrně dobře vyspí i dvě osoby. Pokud však chcete například postel, kterou byste sdíleli se svou polovičkou, přeci jen doporučujeme sáhnout po větších rozměrech.

Čalouněná postel dodá vaší ložnici nádech luxusu

Toužíte po skutečně originálně vyhlížející ložnici, která už na první pohled září luxusem? Čalouněná postel vám přesně toto zajistí. Čalounění eliminuje ostré hrany a nepříjemné rohy, které dokáží být u typických dřevěných postelí velice nepříjemné. Například v případě, že se o ně chcete opřít a listovat svou oblíbenou knihou. Čalouněné postele jsou také obvykle robustnější a obecně konstrukčně pevnější než klasické postele z masivu. Látkový potah postelí také lépe zadržuje teplo, což z nich dělá ideální volbu pro všechny zimomřivce.

Nutno však také podotknout, že tyto postele jsou mnohem těžší než ty z masivu a čalounění vyžaduje údržbu, což z něj nedělá úplně ideální volbu do dětských pokojů, kde by snadno mohlo vinou dětských her dojít k jeho nenávratnému ušpinění či poškození. Chcete-li však svou ložnici posunout na zcela novou úroveň estetiky a pohodlí, rozhodně byste měli pořízení čalouněné postele zvážit.

Zdroj obrázku: zhu difeng / Shutterstock.com

Autor: Redakce REGIONZAPAD.CZ Článek může obsahovat komerční sdělení.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy