Vyřazené sanitky budou i nadále sloužit dobré věci

Zdravotnická záchranná služba Karlovarského kraje pravidelně obnovuje svůj vozový park, aby za pacienty v případě potřeby jezdili záchranáři v nových moderně vybavených vozech. Kraj nyní přichází se záměrem využít dosluhující sanitky pro potřeby zvířecích útulků působících na území regionu.

dezinfekce

„Útulky a záchranné stanice mají většinou problém pořídit nový prostorný vůz, který je vhodný k převozu malých a hlavně i větších zvířat. Jde o nákladnou investici, na kterou spolky obtížně shánějí peníze. Proto jsme se rozhodli dvě sanitky, které mají už nejlepší léta za sebou, ale stále jsou ještě v přijatelném technickém stavu, nabídnout právě těmto organizacím. Věřím, že jim ještě přinesou užitek a pomohou při práci,“ uvedl krajský radní Jan Bureš.

Jedná se o sanitní vozy VW Trasporter 2,5 TDi, které mají najeto okolo 300 tisíc kilometrů. Jeden z vozů byl pořízen v roce 2008, druhý v roce 2011. Získala je Záchranná a odchytová služba pro zvířata, jež funguje v Chodově, a dále Ostrovský Macík, který nabízí služby útulku a záchranné stanice.

„Vozidlo se nám samozřejmě velmi hodí, budeme jej využívat pro převážení odchycených zvířat, odvozy na veterinární vyšetření a zpětné vypuštění našich chráněnců do přírody. Často také vozíme potřebný materiál nebo krmivo,“ vysvětlila Hana Šimková, která Ostrovský Macík vede.

Zástupci obou útulků převzali vozy k užívání a v současnosti je lidé mohou vidět „v akci“ jak v Chodově, tak v Ostrově.


Zdroj: Krajské listy Karlovarského kraje

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy