Vážný úraz cyklisty na Klínovci

V pátek, dne 17.7.2020 v odpoledních hodinách, 40tiletý cyklista nezvládl jízdu z kopce a na terénní nerovnosti a spadl tak nešťastně, že si okamžitě po pádu na hlavu přivodil bezvědomí. Naštěstí chvíli poté projížděla stejnou trasu skupina cyklistů, a přestože pád nikdo neviděl, zachovala duchapřítomnost a okamžitě postiženému poskytla první pomoc.

dezinfekce

Následně cyklisté kontaktovali linku 155, ta okamžitě kontaktovala dispečink Horské služby v Krušných horách, a na místo následně vyrazila hlídka z Božího Daru. Záchranáři Horské služby, ihned po příjezdu, provedli podrobnější vyšetření, a přestože zraněný byl neustále v bezvědomí, dotyčného stabilizovali a pod neustálým dohledem převezli na místo předání Zdravotnické záchranné službě Karlovarského kraje (ZZS KK). Zraněný byl posléze transportován leteckou záchrannou službou z Plzeň (LZS Plzeň) na specializované pracoviště.

"Veliké díky patří skupině cyklistů, která na místě provedla první pomoc a dost možná dotyčnému zachránila život. Dále poděkování patří složkám IZS, ZZS KK a LZS Plzeň, za spolupráci," uvádí na svých stránkách Horská služba Krušné hory.


Zdroj: Horská služba

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy