V očkovací strategii počítá kraj s 9 očkovacími místy

V krajské očkovací strategii počítá Karlovarský kraj při zahájení očkování široké veřejnosti s 9 očkovacími místy, a to v Karlových Varech, v Sokolově, v Chebu, v Ostrově, v Toužimi, Chodově, v Aši, Mariánských Lázních a v Kraslicích. Velkokapacitní očkovací místo vznikne v KV ARENĚ v Karlových Varech

dezinfekce

Podmínkou je ale dostatek vakcín, s jejichž nízkým počtem se Karlovarský kraj potýká. Na tiskové konferenci to potvrdil uvolněný zastupitel Josef März. Karlovarský kraj dosud obdržel 3x po 195 lahvičkách s očkovací látkou, to znamená, že zatím bylo k dispozici 3510 dávek.

„Další závoz očekáváme v tomto týdnu, zřejmě půjde o 2 boxy po 195 lahvičkách, což je oproti předchozím týdnům dvojnásobek. Díky tomu bychom mohli zvýšit počet očkovaných seniorů 80+ a změnit termíny jejich rezervace, protože nynější kapacita tří očkovacích center je dostatečná. Pokud se dodávky očkovací látky ze strany státu zvýší, budeme seniory rezervované na jarní termíny kontaktovat a přeobjednáme je, aby prošli vakcinací co nejdříve," vysvětlil hejtman Petr Kulhánek.

V souladu se státní strategií se v kraji očkují v současnosti zdravotníci v nemocnicích, personál v COVID centrech v Mariánských Lázních a v REHOS Nejdek, ambulantní specialisté a praktičtí lékaři, hasiči, policisté a vojáci pomáhající v nemocnicích i v odběrových centrech. Zároveň s tím ale vyjíždí mobilní tým do domovů pro seniory a dalších pobytových zařízení sociálních služeb. V tomto týdnu je v plánu DZR Matyáš Nejdek, Květinka Ostrov, DPS Lázně Kynžvart.

Podle hejtmana bude možné v budoucnu v 9 očkovacích místech po celém regionu, v dalším vysokokapacitním očkovacím centru v KV ARENĚ a s mobilními týmy naočkovat 11 250 lidí týdně a kapacitu lze navýšit na 18 až 20 tisíc. Podmínkou je však dostatek vakcín. 


Zdroj: fb Karlovarského kraje
Foto: Ilustrační


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
st 20.01.2021 12:30




0 +
 

Hlavní zprávy