V neděli se konají Toulky povodím Svatavy

Nevšední turistický zážitek připravil pro všechny příznivce turistiky Klingenthalský turistický spolek a bude jím bezesporu akce Toulky povodím Svatavy. Vodního toku, který se právě v Sokolově spojuje s řekou Ohří.

dezinfekce

Na toulání se podílí i Domovský spolek Zwota a Klub českých turistů - odbor Krušné hory Sokolov. Start pochodu je připravený na neděli 9. června v době od 9 do 10.30 hodin v saské Zwotě na minigolfovém hřišti u rybníku Walfischteich.

Do cíle dojdete na stejné místo, jako jste startovali. A to v době od 12 do 15 hodin. Připraveny jsou trasy v délce 4 kilometry - kočárková se startem v 10 hodin, dále rodinná dlouhá 8 kilometrů vedená průvodcem se startem rovněž v 10 hodin a třetí trasa dlouhá 12 kilometrů vedená po značených cestách se startem mezi 9 až 10.30 hodin. Další podrobnosti - viz plakát.

Řeka Svatava sbírá vodu z okolí Kraslic, Krušných hor, přírodního parku Přebuz a z přírodního parku Leopoldovy Hamry. Jedinými většími městy, kterými protéká, jsou Klingenthal a Kraslice. Tok kopíruje železniční trať a silnice, kolem dokola jsou lesy. Svatava (německy Zwodau nebo také Zwotau) je řeka, z části na česko-německém pomezí. Její délka je 41 km, z toho na území Čech zhruba 30,3 km.

Zdroj: město Sokolov

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
07.06.2019 18:00




0 +
 

Hlavní zprávy