V Chebu opět připravují tradiční masopustní průvod

Rádi se bavíte a chcete si zavzpomínat na staré tradice? Pak si rozhodně nenechte ujít masopustní průvod, který se vydá na svoji cestu historickou částí Chebu v sobotu 29. února. A nezapomeňte, jsou to právě masky, které jsou jeho největší ozdobou.

dezinfekce

Proto by jich mělo být co nejvíce a měly by hrát všemi barvami. Organizátoři letos chtějí dát účastníkům opět prostor pro kreativitu. Téma masky si tedy každý volí sám.

Akci pořádá stejně jako v minulých letech Muzeum Cheb společně s Městem Cheb, Západočeským divadlem, Městským dechovým orchestrem a Základní školou Jindřicha Jindřicha. Sraz všech účastníků průvodu bude ve 13:45 hodin u Západočeského divadla. Za zvuků muziky i jiného rozpustilého rachocení a lomození vyrazí průvod na svoji cestu městem ve 14 hodin. Při své cestě neporuší masky nepsané zákony masopustního veselí a před radnicí si vyžádají od představitelů města souhlas k průchodu přes náměstí. Průvod zakončí svojí cestu před muzeem, kde bude tradičně pohřben Masopust a vyhlášena nejkrásnější maska.

K masopustnímu obveselení bude v mázhausu muzea po celé sobotní odpoledne vyhrávat kapela Kartáč. Na všechny, kteří přijdou, budou na nádvoří a v mázhausu čekat dobroty masopustních hodů. Chuťové pohárky potěší koláče, koblihy, perníky, něco ze zabíjačkových hodů a nápoje všeho druhu.

Více informací o programu i trase průvodu najdete na internetových stránkách muzea.

O konání této akce jsme vás již informovali zde.


Zdroj: Krajské listy Karlovarského kraje


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
so 15.02.2020 15:00




0 +
 

Hlavní zprávy