Tršnice: Vodáka vážně popálila trolej

Na konci června letošního roku jsme vás informovali o zásahu elektrickým proudem 20leté dívky z trakčního vedení, ke kterému došlo v železničním koridoru mezi Sokolovem a Citicemi. Od této tragické události neuplynuly ještě ani dva měsíce a policisté vyšetřují další případ tentokrát v Chebu Tršnicích.

dezinfekce

Skupinka vodáků přijela 22. 8. kolem 23 hodiny vlakem do kempu. Zanedlouho zjistili, že jim jeden kamarád chybí a vydali se ho hledat. Ztracený kamarád se našel, ale bohužel jeden z hledajících z dosud nezjištěného důvodu vylezl o půlnoci na odstavený vagón na nádraží. Pětadvacetiletý mladík vystoupal po žebříku vagonu nahoru, vznikl elektrický výboj troleje a zasáhl ho. S velmi vážným zraněním byl leteckou službou transportován do popáleninového centra.  

Jakýkoliv pohyb nepovolaných osob v kolejišti je zakázaný. Hazardování s vlastním životem, v podobě lezení na vagóny, může skončit vážným zraněním. Trolejové vedení je stále pod napětím a nezáleží na tom, zda jsou vagóny odstaveny na seřadišti nebo zapřaženy za lokomotivou v pohybu. Výboj elektrického proudu z troleje může člověka zasáhnout na větší vzdálenost, a to i několika metrů. Úrazy způsobené elektrickým proudem jsou velmi bolestivé a často s vážnými trvalými následky. Takovéto neuvážené chování, může skončit i smrtí člověka.

mjr. Mgr. Kateřina Böhmová

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
st 23.08.2017 16:37




0 +
 

Hlavní zprávy