To je rovnost! Přehled intervenčních center v ČR

Cítíte se doma ohrožení ze strany partnera či partnerky? Byl nebo byla vykázána policií ze společného bydliště? V rámci mimořádné situace byl zveřejněn přehled fungujících intervenčních center v celé České republice.

dezinfekce

Odbor rovnosti žen a mužů Úřadu vlády spouští navazující kampaň To je rovnost! s cílem pomoci obětem domácího násilí, lidem, kteří se vinou koronavirové krize octli v těžké životní situaci, rodičům v komplikovaných podmínkách i pachatelům domácího násilí, kteří v současných opatřeních potřebují intervenci.

Obětem domácího násilí nabízí i v čase krize svoje služby řada intervenčních center a organizací, které se této oblasti dlouhodobě věnují. V rámci osvětové kampaně byly zpracovány kontakty na sedmnáct z nich ve všech krajích, které nabízejí psychologickou, sociální i právní pomoc obětem domácího násilí.

V případě, že je pro vás z jakéhokoli důvodu obtížné nebo riskantní kontaktovat pomoc telefonicky, můžete si stáhnout novou mobilní aplikaci Bright Sky. Ta nabízí třeba krátký dotazník, který pomáhá obětem stanovit míru bezpečí nebo naopak ohrožení v jejich vztahu, je také dobrým zdrojem informací o formách násilí, o možnostech pomoci, i o tom, na co všechno je třeba myslet, rozhodne-li se oběť odejít z nebezpečného vztahu. Aplikace může sloužit také blízkým – příbuzným, přátelům, kolegům, spolužákům či sousedům, kteří potřebují poradit, jak se zachovat v případě, že je obětí násilí někdo z jejich blízkých.

Další potřebné info naleznete zde.


Zdroj: fb Karlovarského kraje


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy