Těšovice: Pod vlivem alkoholu nezvládl řízení vozidla

V sobotu dne 10. března 2018 krátce před čtvrtou hodinou ranní měl 19letý mladík řídit osobní vozidlo značky Opel po účelové pozemní komunikaci v zahrádkářské kolonii v obci Těšovice, přičemž byl ve stavu vylučujícím způsobilost k řízení vozidla, který si přivodil požitím alkoholu.

dezinfekce

S vozidlem ujel vzdálenost cca 400 metrů a poté s vozidlem zapadl. Dalšími osobami byl však vyproštěn a pokračoval dál v jízdě po travnatém porostu. Ujel dalších pár metrů a poté znovu zapadl. To už se mu vozidlo nepodařilo vyprostit. Dokonce si sám zavolal na linku 158 se žádostí o pomoc při vyproštění vozidla.

Policisté po příjezdu na místo pojali podezření, že řidič požil alkohol. Vyzvali ho proto, aby se podrobil dechové zkoušce na přítomnost alkoholu. Dechová zkouška vyšla pozitivní s výsledkem 1,37 promile. Muž byl omezen na svobodě a převezen na policejní služebnu.

Po vystřízlivění si vyslechl od policistů z Obvodního oddělení Sokolov - město sdělení podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, za který mu v případě prokázání viny hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok, peněžitý trest nebo zákaz činnosti. Poté byl ve večerní hodinách propuštěn ze zadržení.

nprap. Kateřina Krejčí

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 13.03.2018 16:00




0 +
 

Hlavní zprávy