Stříbrná: Převážel bagr. Strhl telefonní vedení

V pátek dne 24. listopadu 2017 krátce před druhou hodinou odpoledne došlo v obci Stříbrná na silnici III. třídy č. 21012 poblíž obecního úřadu k dopravní nehodě nákladního vozidla, které převáželo bagr. 

dezinfekce

K dopravní nehodě mělo dojít tak, že 59letý řidič jel s vozidlem Avia po uvedené komunikaci ve směru od obce Bublava k obci Kraslice, přičemž na ložné ploše vozidla převážel bagr a zřejmě na tomto řádně nesklopil rameno s nakládací lžící do přepravní polohy. Vlivem výšky celé soupravy došlo na úrovni budovy obecního úřadu k nárazu ramena bagru do drátů telefonního vedení a k jejich následnému stržení. Vlivem stržení, došlo k pádu drátů na zaparkované vozidlo tovární značky Volkswagen. Řidič poté z místa dopravní nehody odjel, aniž by splnil zákonem stanovené povinnosti účastníka po dopravní nehodě. V obci Kraslice byl o hodinu později předepsaným způsobem zastaven a kontrolován policejní hlídkou. Policisté s ním provedli orientační dechovou zkoušku na alkohol, která vyšla negativní. Na vozidle ani na přepravovaném bagru nevznikla žádná škoda. Na drátech telefonního vedení vznikla škoda ve výši cca 10 tisíc korun. Příčina a míra zavinění dopravní nehody je předmětem dalšího šetření.

Při silniční kontrole policisté zjistili u řidiče porušení zákona č. 111/1994 Sb. o silniční dopravě. Přestupky řidiče a dopravce budou oznámeny místně a věcně příslušným správním orgánům.

nprap. Kateřina Krejčí

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy