Štědrá: Opilý cyklista skončil ve křoví

Čtyřiačtyřicetiletý muž z Karlovarska se měl v úterý 14. července letošního roku po konzumaci alkoholických nápojů vydat v odpoledních hodinách na svém jízdním kole směrem na Prohořský hrádek, který se nachází poblíž obce Štědrá. Na rovném a přehledném místě ovšem nezvládl řízení svého jízdního kola, najel na nezpevněnou krajnici, havaroval a skončil v křovinách.

dezinfekce

Po několika minutách si ho všiml projíždějící cyklista, který vše oznámil na tísňovou linku 158. Po příjezdu policejní hlídky se čtyřiačtyřicetiletý muž podrobil orientační dechové zkoušce na přítomnost alkoholu, která vyšla s pozitivním výsledkem 3,59 promile.

Následně byl opilý cyklista převezen do karlovarské nemocnice na vyšetření. Příčina a okolnosti této nehody jsou předmětem dalšího šetření.

V souvislosti s tímto případem je třeba zopakovat, že stejně jako řidič motorového vozidla ani cyklista nesmí požít alkoholický nápoj nebo užít návykovou látku před jízdou, během jízdy nebo v době, kdy by mohl být pod jejich vlivem. Cyklista pod vlivem alkoholu jednoznačně vykonává činnost, při níž by mohl ohrozit život či zdraví lidí nebo poškodit majetek. Tím se dopouští přestupku. Za přestupek mu může být uložena pokuta až do výše 50 tisíc korun. Při ukládání trestu není cyklistovi ukládán trest zákaz činnosti spočívající v zákazu řízení jízdního kola, stejně tak nemůže být cyklistovi zadržen řidičský průkaz. Tento doklad opravňuje k řízení motorového vozidla, kterým jízdní kolo samozřejmě není.

nprap. Jakub Kopřiva

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
17.07.2020 10:30




0 +
 

Hlavní zprávy