Stavíte rodinný domek? Ušetřete při stavbě střechy!

Ptáte se jak? Rádi vám poradíme. Ne vždy musíte mít nejjakostnější dřevo na konstrukci střechy. Tím nemáme na mysli, že budete kupovat zajíce v pytli, nýbrž nepohledové dřevo. Takové totiž může vykazovat drobné nedostatky právě na pohled, odtud onen název, ale svou kvalitou jsou prvotřídní!

dezinfekce

Ekonomická stránka při stavění je více než důležitá!

A právě při stavbě střechy můžete ušetřit nemalý peníz. To, když na krovy a stropy použijete nepohledové KVH hranoly. Stavebníkům nejspíše nemusíme vysvětlovat, co značí zkratka KVH, ale pro laiky vysvětlíme. Název je odvozen z němčiny, kdy zkratka značí Konstruktionsvollholz, což volně v překladu chápeme jako konstrukční stavební dřevo, právě ve tvaru čtyřstranně hoblovaného hranolu. Ten je vyráběn podle stanovených norem v kvalitě NSi.

Kde lze využít nepohledovou kvalitu NSi?

Nepohledové masivní hranoly využijete v místech, která budou skryta zrakům. Nabízí se jejich použití při stavbě konstrukci střech a stropů, celých dřevostaveb nebo v montovaných domech. Vy ušetříte, a přitom masivní KVB hranoly vyráběné převážně ze smrku budou splňovat standardy kvality! Jen na pohled budou vykazovat například prasklinky, zamodrání či vizuální chyby, které absolutně neovlivní vlastnosti materiálu!

Stavíte dřevostavbu?

Za krovy a stropy jste již ušetřili, ale můžete uspořit ještě více! A to použitím oblíbených OSB desek! Jejich název pochází z angličtiny oriented strand board. Zkratka znamená v překladu doslova deska složená z dřevěných třísek. Tvarově stálá OSB deska je pevná, co se týká tlaku i tahu, ohebná i voděodolná.

Na co můžete OSB desky využít?

Především se používají jako stavební prvky při výstavbě domů, chat, rekonstrukci půdních prostor i k úpravě interiéru. Také najdou své využití při stavbách menších stavení, jako jsou boudy , terasy či zahradní domky.

Zdroj obrázku: brizmaker / Shutterstock.com

Autor: Redakce REGIONZAPAD.CZ Článek může obsahovat komerční sdělení.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy