Startuje osmý ročník výtvarné soutěže pro seniory

Hejtman Karlovarského kraje vyhlašuje osmý ročník výtvarné soutěže pro seniory s názvem Věk pro nás není překážkou. Umělecké klání je určené seniorům z Karlovarského kraje ve věku od 60 let.

dezinfekce

„Je mi potěšením, že mohu vyhlásit další ročník velmi oblíbené soutěže, která se zaměřuje na naše nejstarší občany. V této nelehké době se tak mohou chopit malířských potřeb, fotoaparátů a dalších propriet pro ruční práce a vytvořit jedinečná díla, která se budou ucházet o umístění v naší soutěži. Při tvorbě tak mohou alespoň na chvíli zapomenout na starosti, jež přináší současná situace,“ uvedl hejtman Karlovarského kraje Petr Kulhánek.

Cílem soutěže je ukázat, že i senioři v Karlovarském kraji jsou aktivní a dokáží vytvořit hodnotná umělecká díla. Každý účastník může přihlásit jednu práci do každé z kategorií. Těmi jsou – ruční práce, kresba, malba, grafika a fotografie. Oceněné budou vždy tři nejlepší práce v každé kategorii. 

Příspěvky do soutěže, které nejsou starší více než dva roky, je možné odevzdávat v termínu od 4. ledna do 1. března 2021. Účastníci je mohou doručit na krajský úřad osobně, a to po předchozí telefonické domluvě na čísle 354 222 116, případně je mohou zaslat poštou na adresu: Krajský úřad Karlovarského kraje, Jitka Čmoková, Závodní 353/88, 360 06 Karlovy Vary. Každé dílo by mělo být označeno názvem a popiskem se jménem a příjmením, adresou, telefonní kontaktem a věkem autora.

Výsledky soutěže budou zveřejněny v měsíci dubnu na webu Karlovarského kraje, facebooku a v Krajských listech. Chybět nebude ani tradiční výstava všech soutěžních prací, která se uskuteční v prostorech Krajského úřadu Karlovarského kraje.


Zdroj:  Jitka Čmoková, tisková mluvčí Krajského úřadu Karlovarského kraje


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 31.12.2020 17:30




0 +
 

Hlavní zprávy