Stále více turistů míří do Karlovarského kraje

V roce 2019 se v hromadných ubytovacích zařízeních v Karlovarském kraji ubytovalo celkem 1 193 555 hostů, což je o 6,8 procenta více než v předcházejícím roce. Podle dat zveřejněných Českým statistickým úřadem se zvýšil jak počet domácích hostů, tak i těch, kteří přijeli ze zahraničí.

dezinfekce

Karlovarský kraj byl v pořadí pátým nejnavštěvovanějším regionem v zemi. Počet přenocování v hromadných ubytovacích zařízeních činil v kraji v roce 2019 celkem 5 404 973 nocí. Ve srovnání s rokem 2018 došlo k nárůstu o 3,0 procenta. Počet přenocování domácích hostů se přitom zvýšil o 6,2 procenta a hosté ze zahraničí pak trávili v hromadných ubytovacích zařízeních o 1,2 procenta více nocí než ve stejném období minulého roku.

Z důvodu příhraniční blízkosti k nám nejčastěji přijížděli Němci. Loni jich bylo celkem 385 399 a v kraji strávili průměrně 4,8 noci. Rusové, kterých bylo v uplynulém roce 83 290, tráví v regionu průměrně 9,2 noci. Následují návštěvníci z Číny a čínské provincie Tchaj-wan. Ti zde ale obvykle přespí pouze jednu noc. Čeští hosté na západě Čech pobyli průměrně čtyři noci.

Podrobné informace najdete na internetových stránkách Českého statistického úřadu.


Zdroj: Krajské listy Karlovarského kraje

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy