Sokolovsko: Zapůjčený bagr dal do zástavy

Kriminalisté z oddělení hospodářské kriminality v Sokolově zahájili trestní stíhání 49letého muže z Karlovarska, kterého obvinili ze spáchání přečinu zpronevěra.

dezinfekce

Obviněný muž měl v červenci roku 2017 pod záminkou sjednané práce na severu Čech přimět 32letého muže, aby si na pobočce půjčovny stavebních a zemědělských strojů zapůjčil stavební stroj mini - bagr, s pronájmem do srpna roku 2017. Pracovní stroj měl poté nechat převézt do Chomutova a uskladnit ho v garáži u známého. Ještě v červenci si měl vypůjčit více než statisícovou finanční hotovost a pronajatý bagr dát jako záruku ke krytí v případě nevrácení finanční hotovosti. Obviněný muž vypůjčené finanční prostředky nevrátil a mini - bagr ponechal v zástavě, kde byl v letošním květnu vypátrán.

Přisvojil si ho tedy a nakládal s ním jako s věcí vlastní, která mu byla svěřena a dopustil se tak trestného činu zpronevěra i přesto, že byl za takový trestný čin v posledních třech letech odsouzen.

Svým jednáním způsobil poškozené společnosti škodu dle odborného vyjádření ve výši kolem 350 000 Kč. Jelikož svým jednáním způsobil větší škodu, hrozí mu v případě prokázání viny trest odnětí svobody na jeden a až pět let.

nprap. Kateřina Krejčí

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
po 09.07.2018 14:00




0 +
 

Hlavní zprávy