Sokolovsko: Z vozidla odcizili disky s pneumatikami

Policisté z Obvodního oddělení Habartov sdělili podezření ze spáchání přečinu krádeže spáchané ve formě spolupachatelství pětici mladíků ve věku od osmnácti do dvaadvaceti let.

dezinfekce

Pětice mladíků měla po vzájemné domluvě vyrazit v polovině června letošního roku v nočních hodinách k odstavné ploše pro motorová vozidla v jedné menší obci na Sokolovsku. Trojice měla jet k místu automobilem značky Renault a zbylá dvojice mladíků měla jet automobilem značky Ford.

Po příjezdu k odstavné ploše měla z vozidla značky Renault vystoupit dvojice ve věku 18 a 20 let a okamžitě přistoupit k zaparkovanému automobilu značky BMW. Vozidlo mělo z místa odjet a dvojice měla za pomoci dovezeného příručního nářadí začít demontovat originální disky s nasazenými pneumatikami. Zbylá dvojice mladíků měla čekat v osobním automobilu značky Ford nedaleko odstavné plochy a na příjezdové komunikaci střežit, aby k místu nikdo nepřišel či nepřijel.

Po demontování disků se měli mladíci snažit na vozidlo připevnit disky s pneumatikami, které si na místo přivezli, to se jim ovšem nepodařilo a tak je pouze umístili pod automobil značky BMW. Zhruba po dvanácti minutách se na místo vrátilo vozidlo značky Renault. Dvojice mladíků do něj nanosila demontované originální disky s nasazenými pneumatikami a z místa celá pětice odjela.

Tímto svým jednáním způsobili mladíci devětadvacetiletému muži škodu přibližně 14 tisíc korun.

Policisté z Obvodního oddělení Habartov se případem začali okamžitě zabývat a po vyhodnocení kamerových záznamů a provedených šetření pětici mladíků ztotožnili. Zároveň se policistům podařilo zajistit odcizené originální disky s nasazenými pneumatikami, které vrátili majiteli.

Všem nyní hrozí v případě prokázání viny trest odnětí svobody až na dva roky.

nprap. Jakub Kopřiva

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
po 02.08.2021 10:30




0 +
 

Hlavní zprávy