Sokolovsko: Výrobci mohou získat certifikát i soutěžit

Malí a střední podnikatelé se mohou zapojit do dvou zajímavých aktivit, které marketingově podporují regionální podniky na území okresu Sokolov a obcí Hory, Jenišov, Mírová. Jedná se o certifikace značky „Original product of Sokolovsko“ a soutěž Tradiční výrobek roku.

dezinfekce

Certifikát „Original product of Sokolovsko“
Na jaře 2018 proběhne 5. ročník certifikací značky „Original product of Sokolovsko“. Žádosti o udělení značky se předkládají během dubna a května. Pokud výrobce splní podmínky oprávněnosti jak pro výrobce, tak i pro výrobek, žádost posuzuje na začátku června certifikační komise. Splní-li regionální produkt podmínky, komise udělí producentovi certifikát, tzn. právo užívání značky „Original product of Sokolovsko“.

Značka garantuje především původ výrobku v regionu, kvalitu, jedinečnost a přímou návaznost na dané území. I na území Sokolovska žije řada zručných řemeslníků a nápaditých producentů. Jedním z bodovacích kritérií je tradice výroby, v rámci které je možné prokázat i u začínajícího výrobce návaznost na tradiční výrobu na tomto území.

V historii byly na našem území úspěšné řemeslné výroby např. paličkování krajek, výroba dřevěných hraček, umělecké truhlářství nebo perleťářství. Pokud v daném oboru podnikáte, určitě se pořadatelům ozvěte.     

Soutěž Tradiční výrobek roku.
Cílem soutěže je získat přehled o zajímavých produktech na území Sokolovska, propagovat je a motivovat výrobce, aby také usilovali o získání značky Original product of Sokolovsko. 

Zájemci o účast v soutěži zdarma se mohou již nyní přihlásit prostřednictvím formuláře zde. Uzávěrka přihlášek do soutěže je do 30. 4. 2018. O vítězi rozhoduje hlasování na internetu během května.

Soutěž má dvě zajímavá specifika:
- podmínkou není, že výrobce již musí podnikat, proto si může kdokoli, kdo vyrábí něco zajímavého, otestovat, jaký bude o jeho výrobek zájem,
- nominovat může výrobce do soutěže někdo jiný, např. příbuzný, kamarád.

Správcem značky a pořadatelem soutěže je Mikroregion Sokolov – východ.

Koordinátor značky: Bc. Dagmar Hůrková, telefon: 352 723 185, hurkova@sokolov-vychod.cz


Zdroj: město Sokolov


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy