Sokolovsko: Vloupal se do chatek

Vyhlášený nouzový stav zřejmě nic neříká jednatřicetiletému muži ze Sokolovska. Ten měl koncem března s další osobou násilně vniknout do rekreační chatky na Sokolovsku. Po prohledání nemovitosti měl odcizit různé věci. Jednalo se například o nářadí, stolní hru či láhev alkoholu

dezinfekce

Lapkovi to zřejmě nestačilo a ještě toho dne se měl vloupat do další chaty. Zde však nebyl úspěšný. Při jeho lupu byl vyrušen majiteli, a proto z místa utekl pryč. Díky skvělé práci psovoda a jeho služebního psa byla nedaleko nalezena taška s odcizenými věcmi, kterou při svém útěku muž zahodil. 

V páchání trestné činnosti však není žádným nováčkem. Uvedeného jednání se dopustil i přesto, že byl již v minulosti za stejný čin potrestán Okresním soudem v Chebu. Sokolovští kriminalisté zahájili trestní stíhání a obvinili ho ze spáchání zločinu krádež a přečinu porušování domovní svobody.

V případě prokázání viny mu tak hrozí trest odnětí svobody na dvě léta až osm let, neboť se takového jednání dopustil mimo jiné v době, kdy byl Usnesením Vlády České republiky vyhlášen nouzový stav pro území České republiky z důvodu ohrožení zdraví v souvislosti s prokázáním výskytu COVID – 19 a čin byl tedy spáchán za stavu jiné události vážně ohrožující život nebo zdraví lidí.

nprap. Eva Valtová

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
so 18.04.2020 13:00




0 +
 

Hlavní zprávy