Sokolov: Uzavřel pojištění až po dopravní nehodě

Kriminalisté z oddělení hospodářské kriminality v Sokolově zahájili trestní stíhání 20letého muže ze Sokolovska, kterého obvinili ze spáchání přečinu pojistný podvod.

dezinfekce

Obviněný muž měl na začátku srpna roku 2018 jako řidič a provozovatel osobního vozidla způsobit v Sokolově na parkovišti před obchodním domem dopravní nehodu. Při couvání měl narazit do zde zaparkovaného osobního vozidla. Byl si vědom, že u jeho vozidla není sjednáno pojištění o odpovědnosti za škodu způsobenou provozem vozidla a tak, aby se vyhnul povinnosti uhradit způsobenou škodu při dopravní nehodě, měl bezprostředně po nehodě uzavřít na internetových stránkách pojištění. Poté ve formuláři o dopravní nehodě uvést a podpisem potvrdit, že k dopravní nehodě došlo později.

Svým jednáním tak přenesl povinnost úhrady škody na pojistníka, který neoprávněně vyplatil pojistné na opravu poškozeného vozidla a zajištění náhradního vozidla poškouzému majiteli v celkové výši přesahující částku 22 000 Kč.

V případě prokázání viny může být muž u soudu potrestán odnětím svobody až na dvě léta, zákazem činnosti nebo propadnutím věci.

nprap. Kateřina Krejčí

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
04.01.2019 15:00




0 +
 

Hlavní zprávy