Sokolovsko: Řídili pod vlivem alkoholu. Způsobili dopravní nehodu

Obě dopravní nehody jsou nadále v šetření. Podezřelí muži mohou být v případě prokázání viny za své jednání u soudu potrestáni odnětím svobody na šest měsíců až tři léta.

dezinfekce

Sokolovští dopravní policisté sdělili 33letému muži ze Sokolovska podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Muž měl dne 29. července 2018 řídit v Lokti po silnici II. třídy č. 209 osobní vozidlo značky Volkswagen. Při projíždění prudké levotočivé zatáčky zřejmě nepřizpůsobil rychlost svého vozidla, nezvládl řízení a narazil do ocelových svodidel. Nárazem byl odražen vlevo do levého jízdního pruhu a dále vlevo mimo komunikaci, kde narazil do zaparkovaného vozidla značky Renault. Následně narazil do dřevěné tabule, do které narazilo taktéž vozidlo Renault, které na ni bylo odraženo. Policisté s řidičem provedli orientační dechovou zkoušku na alkohol, která vyšla pozitivní. Při opakované dechové zkoušce řidič nadýchal nejvyšší výsledek 2,12 promile alkoholu. Následně byl řidič vyzván, aby se podrobil lékařskému vyšetření spojeného s odběrem krve, kterému se podrobil. Při dopravní nehodě nedošlo ke zranění. Škoda byla předběžně odhadnuta na částku kolem 130 000 Kč.

Dopravní policisté rovněž sdělili podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky i 30letému muži ze Sokolova. Ten řídil osobní vozidlo značky Volkswagen dne 4. srpna po silnici II. třídy číslo 208 ve směru od Krásna na Podstrání. Na přímém úseku vjel na nezpevněnou krajnici a dále vpravo do odvodňovacího příkopu, kde narazil do směrového sloupku a do betonové propusti. Policisté s ním provedli opakovanou dechovou zkoušku na alkohol, která vyšla pozitivní s nejvyšším výsledkem 2,14 promile alkoholu. Následně byl vyzván, aby se podrobil lékařskému vyšetření spojeného s odběrem krve, kterému se podrobil. Při dopravní nehodě řidič utrpěl těžké zranění a byl převezen do nemocnice k ošetření. Škoda byla předběžně odhadnuta na částku kolem 15 000 Kč.

Obě dopravní nehody jsou nadále v šetření. Podezřelí muži mohou být v případě prokázání viny za své jednání u soudu potrestáni odnětím svobody na šest měsíců až tři léta.

nprap. Kateřina Krejčí

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 04.09.2018 12:00




0 +
 

Hlavní zprávy