Sokolovsko: Řídil nákladní soupravu na cizí kartu řidiče

V neděli dne 9. října 2017 v době kolem 0:40 hodin řídil 39letý řidič nákladní vozidlo značky Volvo s návěsem značky Krone po dálnici D6 ve směru na Cheb. Na 140 km dálnice poblíž čerpací stanice byl spatřen hlídkou Odboru služby dopravní policie.

dezinfekce

Policisté nákladní soupravu zastavili a provedli běžnou silniční kontrolu. Při kontrole však zjistili, že řidič se dopustil protiprávního jednání. Při jízdě v digitálním tachografu vozidla měl neoprávněně užít kartu cizí kartu řidiče, čímž měnil data o dodržování své povinné bezpečnostní přestávky v jízdě zaznamenávaná na kartu řidiče a do paměti digitálního tachografu. Přes zákonem uloženou povinnost svou přestávku v jízdě neuskutečnil a vozidlo prokazatelně řídil do doby, než byl policejní hlídkou zastaven.

Dne 9. října 2017 si od kriminalistů vyslechl sdělení podezření ze spáchání přečinu neoprávněný přístup k počítačovému systému a nosiči informací. V případě prokázání viny mu tak může hrozit trest odnětí svobody na šest měsíců až čtyři léta, zákaz činnosti nebo propadnutí věci.

nprap. Kateřina Krejčí

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy