Sokolovsko: Rekonstrukce silnice Vítkov - Podstrání zahájena (TV Západ)

V pátek 30. dubna byla slavnostně zahájena modernizace silnice II/210 na Sokolovsku. Komunikace spojující Sokolovsko s Mariánskolázeňskem přes Slavkovský les bude rekonstruována v úseku od lomu Vítkov do obce Podstrání.

dezinfekce

"Jde o největší investiční akci v dopravě, musím říci. Celkové náklady jsou 180 milionů korun. Na letošní rok 90 milionů a těch druhých 90 milionů bude alokováno na příští rok. Hrazeno je to z rozpočtu Státního fondu dopravní infrastruktury. Dostali jsme tedy na to poměrně štědrou dotaci. Silnice je ve velmi špatném technickém stavu. Na druhou stranu jde o silnici II. třídy. tzn., že po dálnici a silnici I. třídy nejvýznamnější kategorie, kterou spravuje Karlovarský kraj. Celkový úsek – 4,5 km, který se bude opravovat, tak i po té letošní zimě, která byla bohužel velmi z hlediska silničařiny nepříjemná, protože byly velké výkyvy teplot, kdy voda zatékala do silnice, mráz ji poté samozřejmě zase roztrhal. Silnice je tak ve velmi špatném stavu. Stejně tak špatně je na tom i most přes Lobezský potok, který je na této trase," uvedl náměstek hejtmana Karlovarského kraje Jan Bureš. 

"Jedná se hlavně o celkovou modernizaci silnice. Silnice se bude rozšiřovat přibližně o půl metru. Měla by tím být zajištěna větší bezpečnost. Díky rozšíření se budou sanovat i přilehlé svahy. Takže se dělají opěrné zdi. Nakonec by tady samozřejmě mělo být vodorovné dopravní značení, které zde např. již vůbec není," doplnila Martina Svojtková, dočasná ředitelka Krajské správy a údržby silnici Karlovarského kraje. 

Stavba bude rozdělena na sedm etap s dodržením průjezdnosti. 

"Asi nejdůležitější informace je pro lidi, kteří si ze Sokolova chtějí zkrátit cestu na Plzeň, příp. přes Plzeň na Prahu. Tato silnice je v užším profilu po dobu výstavby. A na jednom úseku v tuto chvíli je umístěn i semafor. Tzn., že se musí samozřejmě počítat se zdržením," upozornil Bureš. 

Stavba vede přes Chráněnou krajinnou oblast Slavkovský les s výskytem řady chráněných živočichů a rostlin. Musí proto dodržovat mimořádné ohledy na okolí a přizpůsobit technologii prací. Rekonstrukce by měla být dokončena v říjnu příštího roku.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy