Sokolovsko: Předávali si nalezené platební karty

Sokolovští kriminalisté během července sdělili celkem 3 osobám obvinění pro přečin neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku v jednočinném souběhu s přečinem krádeže.

dezinfekce

Dvaačtyřicetiletý muž našel v ulici Boženy Němcové na parkovišti ležet na zemi peněženku. Muž peněženku, která obsahovala finanční hotovost 2 700 Kč, platební karty a osobní doklady vzal a z karty na jméno poškozené uhradil jeden nákup, při dalších pokusech byla karta již zamítnuta, a tak další dva nákupy v hodnotě 711 Kč zaplatil další platební kartou, kterou měla žena v peněžence. Finanční hotovost z peněženky si ponechal pro svoji potřebu.

Ve stejný den předal obě platební karty svému bratrovi. Přestože muž věděl, že platební karty byly opatřeny bez souhlasu oprávněného držitele, pokusil se třikrát vybrat z bankomatu částku po 5 000 Kč. Ani jeden pokus však nebyl úspěšný.

Třetí osobou, která týž den převzala nyní už jen jednu platební kartu, byla 25letá žena ze Sokolovska. I v tomto případě, žena věděla, že platební karta byla opatřena bez souhlasu oprávněného držitele, přesto ji použila k úhradě nákupu ve dvou obchodech. Celkem tak měla z karty zaplatit za cigarety a prací prostředek 842 Kč.

Všechny tři osoby se v posledních třech letech takového činu již dopustily a okresní soudy je za to potrestaly. Z tohoto důvodu všem obviněným hrozí až tříletý trest odnětí svobody.

mjr. Mgr. Kateřina Böhmová

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy