Sokolovsko: Policisté při kontrole zjistili prasklý disk na kole návěsu

Dne 24. ledna 2018 prováděli dopravní policisté na 140. kilometru dálnice D6 ve směru Sokolov – Karlovy Vary speciální kontrolu zaměřenou na dodržování sociálních předpisů a kontrolu technického stavu silničních vozidel.

dezinfekce

Kolem druhé hodiny odpoledne policisté zastavili a kontrolovali jízdní soupravu složenou z nákladního automobilu značky Mercedes-Benz s návěsem, kterou řídil 53letý řidič. Při kontrole sociálních předpisů zjistili, že si řidič v kontrolovaném období několikrát zkrátil denní odpočinek v době mezi dvěma týdenními odpočinky.

Dále provedli kontrolu technického stavu, kdy u návěsu zjistili závadu kategorie C, spočívající v prasklém disku pravého kola první nápravy návěsu. U této cisterny na přepravu sypkých hmot jsou tři nápravy, kdy první a třetí jsou enormně namáhané, proto u nich dochází k většímu opotřebení, a to jak u ložisek, tak pneumatik. Řidiči by se těmto nápravám měli věnovat více, což většina řidičů nedělá. Jelikož se jedná o závadu kategorie C, byla řidiči zakázána další jízda a zadržen ORV. Naštěstí byla souprava prázdná a po zákazu jízdy přijeli z firmy pracovníci, kteří celé kolo vyměnili. 

Na místě bylo sepsáno oznámení přestupku na řidiče i provozovatele vozidla, které bude oznámeno na příslušný úřad k projednání.

nprap. Kateřina Krejčí

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy