Sokolovsko: Policie žádá o pomoc při pátrání

Policisté z Obvodního oddělení Sokolov – město prověřují případ krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, kterého se měl dopustit dne 3. října v době od 11:40 hodin do 11:50 hodin v Sokolově před místním obchodním domem dosud neznámý pachatel.

dezinfekce

Ten měl přistoupit k poškozenému muži a oslovit ho s tím, že chce rozměnit peníze na drobné mince, kdy to muž odmítl. Neznámý pachatel však stál v jeho bezprostřední blízkosti a v nestřeženém okamžitku mu měl zřejmě vytáhnout z kapsy bundy koženou peněženku s finanční hotovostí ve výši 5 000 Kč, osobními doklady a platební kartou a poté z místa odejít. Poškozený muž měl následně jít nakoupit do obchodního domu a před pokladnami zjistit, že u sebe nemá svou peněženku. 

K popisu neznámého pachatele lze uvést, že byl snědé pleti, stáří cca 18 let, hubené postavy, měl na krátko střižené tmavé vlasy, propadlý obličej, špičatý nos a hnědé oči. Na sobě měl tmavou koženkovou bundu a tmavé kalhoty.

Při prověřování případu bylo zjištěno, že ještě téhož dne mělo dojít ke dvěma pokusům o neoprávněné výběry pomocí odcizené platební karty v bankomatu v Chodově, v obou případech ve výši 1 500 Kč. Dle popisu z fotografií pořízených z bankomatu se jednalo o dosud neustanoveného muže blíže nezjištěného věku, který měl na sobě zimní bundu, na obličeji roušku a na hlavě nasazenou tzv. bekovku.

Na fotografiích z bankomatu v Chodově je neznámý pachatel v jiném oblečení, nemusí se tedy jednat přímo o neznámého pachatele, který se měl dopustit krádeže před obchodním domem v Sokolově.

V případě jakýchkoliv poznatků, které by mohly vést ke ztotožnění osob, volejte na linku 158 nebo se obraťte na nejbližší policejní služebnu.


  mjr. Bc. Kateřina Pešková

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy