Sokolovsko: Policie objasnila série vloupání do garáží

Sokolovští kriminalisté sdělili podezření ze spáchání přečinů krádeže, poškození cizí věci a porušování domovní svobody šestatřicetiletému muži z Chodova.

dezinfekce

Ten byl od prosince minulého roku do února roku letošního postrachem majitelů garáží v Bukovanech a Starém Sedle. Ti si nyní už mohou oddychnout, protože policisté šestatřicetiletého muže zadrželi a na základě rozhodnutí vydaného Okresním soudem v Sokolově byl odsouzen a policisté ho eskortovali přímo do věznice.

Šestatřicetiletý muž měl násilím vniknout do desítky garáží. V Bukovanech po poničení vstupních dveří a zámků měl garáže vždy prohledat a odcizit z nich téměř vše, co mu přišlo pod ruku. Odcizit měl například kompletní rybářské náčiní, různé nářadí, pneumatiky nebo vybavení na lyže či motocykl. Z jedné z garáží se nebál odcizit ocelové nájezdové rampy sloužící k opravě vozidel.

Ve Starém Sedle měl vniknout například do garáže stojící u rekreačního domku. Z té nakonec nic neodcizil, ale poničil lak u zaparkovaného vozidla. Přes garáž se mu podařilo dostat do domku, ze kterého měl odcizit lustr přidělaný ke stropu. Kromě něj měl ukrást ještě tlakovou myčku či několik hrnců. Z dalších garáží ve Starém Sedle měl zase odcizit zahradní nářadí.

Poslední krádeže se měl muž dopustit na konci února. To měl vniknout otevřeným oknem do společných prostor domu v Novém Sedle a tam odcizit několik lahví alkoholu.

Svým jednáním měl způsobit celkovou škodu téměř 90 tisíc korun.

nprap. Jakub Kopřiva

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy